Bagislar Artti, Kurban Pazari Bos Kaldi

Kurban Bayrami’na kisa bir süre kalmasina ragmen Tokat hayvan pazarinda durgunluk yasaniyor. Yurt disi bagislarin satislari etkiledigini kaydeden besiciler, bos pazarda volta attiklarini ifade etti.

Bagislar Artti, Kurban Pazari Bos Kaldi
Kurban Bayramina 4 gün kalmasina ragmen Tokat hayvan pazarinda yasanan durgunluk, besicileri düsündürüyor. Vatandaslarin daha uygun olan yurt disi bagislara yöneldigini ifade eden besiciler, pazara çok az müsteri geldigini ifade etti.



“Aksama kadar sinek avliyoruz, volta atiyoruz”

Tokat’ta yillardir besicilik yaptigini söyleyen Ahmet Tosun, “Her yil bir önceki yili aratiyor. ‘Bu yil iyi olur’ dedik, geldik. Buraya ineli üç gün oluyor ve günde bir tane satabiliyorum. Onu da aksama kadar burada yiyip evimize gidiyoruz. Halimizi görüyorsunuz ne müsteri var, ne soran var, ne satan var. Bir çuval yem 600 lira. Yem parasi, su parasi bize kaliyor is parasi. Disariya bagis yapanlari çok ucuz gösterdiler. Vatandas hiç gelmiyor. Oraya gönderiyor” dedi.

Yurt disi bagislarin satislarini etkiledigini kaydeden Tosun, “Aksama kadar sinek avliyoruz ve volta atiyoruz” diye konustu.

22 yildir Tokat merkezde yasayan bir vatandas ise, hayvan pazarini hiç bu kadar bos görmedigini belirtti.

Hayvan pazarinin bos görüntüsü ve volta atan besicilerin hali, drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA