Ayancik MYO'da Mezuniyet Töreni

Sinop Üniversitesi Ayancik Meslek Yüksekokulunda (MYO) ögrenim gören 332 ögrenci mezuniyet heyecani yasadi.

Ayancik MYO'da Mezuniyet Töreni
Ayancik Gazi Stadinda düzenlenen programa geçit törenle basladi.

Kortejde ögrencilerimiz protokolü ve velileri selamlarken, katilimcilar da alkislariyla mezuniyet sevinci yasayan ögrencilerimize eslik etti.

Programin açis ve selamlama konusmasini yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sakir Tasdemir, “Bugün itibariyle uzun egitim serüveninde elde ettiginiz birikimi pratikle, gayretle, çaliskanlikla hayata geçireceginiz yeni bir sürece ilk adimi atiyorsunuz. Eminim ki her biriniz, çalisma hayatinda dürüst, ahlakli, kendine güvenen gençler olarak bu ülke için degerli hizmetlerde bulunacaksiniz. Biz de sizlerin basarilari ile övünecegiz, gurur duyacagiz. Sizlerin ne pahasina olursa olsun kazanmanin degil, hakkiyla, alin teriyle, etik ilkelere dikkat ederek ülkemize hizmet etmenin çabasi içinde olacaginiza inaniyorum” dedi.

Kaymakam Recep Hasar mezun olan ögrencileri ve ailelerini tebrik edip ögrencilere Ayancik’ta misafir etmekten duydugu mutlulugu ifade etti.

Ögrenciler adina dönem birincisi Özge Kaya bir konusma gerçeklestirdi. Konusmasinda “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan dolayi büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu özel günde, okulumuzu temsil etme sansini elde ettigim için gururluyum” ifadelerini kullandi.

Ardindan 2023-2024 akademik yillinda dereceye giren ögrencilere basari belgeleri ve plaketleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Ödül takdimi sonrasi birinci Süleyman Okal mezuniyet kütügüne dönem birincisi plakasini çakti.

Tören sonunda ögrenciler, hep birlikte keplerini firlatarak, mezun olmanin coskusunu doyasiya yasadi.

Törene Ayancik Kaymakami Recep Hasar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sakir Tasdemir, Belediye Baskan Vekili Sabahattin Özcan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Muhittin Yilmaz, Prof. Dr. Riza Bayrak, ilçe protokolü, akademik-idari personel, ile veliler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA