Giresun'da Imzalanan Protokolle Yükümlülere Egitim Destegi Verilecek

Giresun Üniversitesi ile Giresun Cumhuriyet Bassavciligi arasinda imzalanan protokolle denetimli serbestlik altinda bulunan yükümlülere ve denetimli serbestlik personeline egitim destegi verilecek.

Giresun'da Imzalanan Protokolle Yükümlülere Egitim Destegi Verilecek
Giresun Cumhuriyet Bassavcisi Zeynel Abidin Akkiraz ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can tarafindan imzalanan protokol kapsaminda, Giresun Üniversitesi ve Giresun Denetimli Serbestlik Müdürlügünün ortak çalismalariyla, denetimli serbestlik tedbiri altindaki yükümlülerin sosyal yasama uyumlarinin kolaylastirilmasi ve yeniden suça karismalarinin önlenmesi hedefleniyor. Ayni zamanda bu protokol ile denetimli serbestlik personeline de egitim destegi saglanacak.

Denetimli Serbestlik Müdürlügünün egitim ve iyilestirme faaliyetleri çerçevesinde yükümlülerin suçtan ve zararli aliskanliklardan uzak tutulmasi, kisisel gelisimlerine katkida bulunarak toplumsal entegrasyon süreçlerinin hizlandirilmasi ve yeniden topluma kazandirilmasi amaçlandigi belirtildi.

Ayrica imzalanan protokol, yükümlülerin ilgi, öncelik ve ihtiyaçlarina göre is ve meslek ögrenmeleri, sosyal, kültürel ve ekonomik açidan desteklenmelerine imkan taniyan çesitli egitim programlarini içeriyor.
Kaynak: İHA