Giresun'da Sahte Ehliyet Operasyonu Açiklamasi 6 Gözalti

Ehliyet alma niteliklerini tasimayanlarin Gürcistan ve KKTC’den belge almasina aracilik eden suç örgütüne merkezli operasyon gerçeklestirildi. Sahte sürücü belgesi operasyonunda gözaltina alinan 6 süpheliden 1’i tutuklandi.

Giresun'da Sahte Ehliyet Operasyonu Açiklamasi 6 Gözalti
Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince yapilan uygulama ve trafik kontrollerinde, Gürcistan’dan alinan sahte sürücü belgesiyle trafige çikan bir çok kisi tespit edilmesi üzerine il genelinde operasyon düzenlendi.

Giresun Il Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Gürcistan’dan alinma sürücü belgesiyle trafige çikan bir çok sürücünün tespit edilmesi üzerine çalisma baslatildi. Yapilan çalismalar kapsaminda sürücü belgesi sinavlarinda basarisiz olan, saglik durumlari, egitim yeterlilikleri ve daha önce haklarinda yapilan adli ve idari islemler sonucunda sürücü belgeleri ellerinden alinan sahislarin

Gürcistan ve K.K.T.C ülkelerinden alinma sahte sürücü belgelerini noter onayli olarak tercümelerini yaptirip ülkemizde kullanimini yasallastirmaya çalistiklari belirlenmistir. Bu sekilde haksiz kazanç elde ederek nitelikli dolandiricilik suçunu isledikleri tespit edilen 6 süpheli yapilan es zamanli operasyon sonucunda gözaltina alinmis emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri mahkeme tarafindan 6 1 kisi tutuklanmis, 5 kisi de adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir” denildi.
Kaynak: İHA