Balikesir'de Gençler Için Istihdam Ofisleri Açiliyor

Balikesir Üniversitesi ve Uluslararasi Bilgi Teknolojileri Toplulugu’nun ortaklasa düzenledigi ‘Wowofest-Ögrenci Isi Kariyer Fuari’ Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin’in katilimiyla açildi. Fuarda gençlere seslenen Baskan Ahmet Akin, sehrin belirli noktalarinda ‘Istihdam Ofisi’ açacaklarini söyledi.

Balikesir'de Gençler Için Istihdam Ofisleri Açiliyor
Balikesir Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ile Uluslararasi Bilgi ve Teknoloji Toplulugu ortakligiyla mezun olacak ögrencilerin; kendi meslekleriyle ilgili kazanacaklari yetkinliklerden, is imkânlarindan, yurt içi ve yurt disi kariyer firsatlarina kadar birçok yönden katki sunan ‘Wowofest-Ögrenci Isi Kariyer Fuari’nin açilisi gerçeklestirildi.

Balikesir Üniversitesi Çagis Kampüsü’nde bulunan Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Wowofest’in açilisina katilim gösteren Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin, gençlerle bir araya gelerek is hayatindaki tecrübelerini paylasti.

‘Ögrenciler için önemli bir firsat’

Üniversitenin faaliyet göstermis oldugu bütün alanlarda ana ilkelerinden birisinin sektör temsilcileriyle ve paydaslarla bulusmak oldugunu dile getiren Rektör Yücel Ogurlu “Hukuk Fakültesinden mezun oldugumda nereye basvuracagimi bilmiyordum. Bu anlamda ögrencilerimizi çok sansli buluyorum. Bu tür bulusmalarin yani sektörle mezuniyet asamasinin önemli bir zemin oldugunu ayni zamanda firsatlari yakalayabilmek için de önemli oldugunu düsünüyorum” dedi.

‘Gençler, Balikesir’de de is bulabilecek’

Balikesir’de 40 bine yakin issizin oldugunu dile getiren Baskan Ahmet Akin “Sokaga çikiyorum ‘is bulamiyorum’ diyenle karsilasiyorum, sanayiye çikiyorum; ‘mavi yaka, beyaz yaka veya isçi bulamiyorum’ diyenle karsilasiyorum. Bunu nasil çözeriz diye düsündük ve en uygun çözümün her yerde istihdam ofisi açmak olduguna karar verdik. Önemli olan gençlerimizi, egitim görmüs kardeslerimizi is dünyasiyla bulusturmak. Asil olan; Balikesirli gençlerimizi, Balikesir’de tutmak için ugras içerisine girmek. Bu mücadelede önceligi ele alan Sayin Valim Ismail Ustaoglu ve Sayin Rektörümüz Yücel Ogurlu’ya tesekkür ediyorum.” diyerek fuarin önemini dile getirdi.

‘Gençler için oldukça faydali bir organizasyon’

Ufuk ve vizyon katan organizasyonlarin bir hayalle yola çikan gençler için ayri bir umut vaat ettigini söyleyen Vali Ismail Ustaoglu “Özellikle son sinifta hayat mücadelesi, is ve kariyer planlamasi telasi basliyor. Umut ve hayal yolculugu gerçege dönüsmeye basliyor. Firmalar da bu tarz organizasyonlarla yetismis kisileri kendi bünyelerine katmayi hedefliyorlar. Bu dogrultuda böyle organizasyonlarin oldukça faydali oldugunu düsünüyorum.” dedi ve gençler için is bulma imkânlarinin ne kadar önemli oldugundan bahsetti.

Protokol üyeleri, açilis konusmalarinin ardindan statlari inceledi. 6-7 Mayis günleri 10.00 ila 18.00 saatleri arasinda açik kalacak fuara katilmak isteyen ögrenciler için Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan ücretsiz ulasim imkâni saglaniyor.
Kaynak: İHA