Müzik Ögretmenlerinden Türk Halk Müzigi Konseri

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Ögretmenlerden Nagmeler Türk Halk Müzigi Konseri’nde müzik ögretmenleri, halk musikisinin en seçkin eserlerini seslendirirken konser, dinleyenlerden tam not aldi.

Müzik Ögretmenlerinden Türk Halk Müzigi Konseri
Vali Mustafa Eldivan’in yani sira Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Rektör Yardimcisi Mahir Kadakal, kurum amirleri, okul müdürleri, ögretmenler, sehit aileleri ve çok sayida Bayburtlu sanatseverin katildigi konser yogun ilgi gördü.

Il Milli Egitim Müdürlügünün koordine ettigi konserde Bayburt’ta görev yapan müzik ögretmenleri, orkestra esliginde koro ve solo türküleri seslendirdi. Konser sirasinda dinleyiciler de zaman zaman türkülere eslik etti. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçeklesen konser, katilimcilar tarafindan büyük begeni topladi. Istanbul’un Fethi’nin 571. yil dönümü olmasi nedeniyle konserin son bölümünde fetih marsi söylendi. Dinleyiciler, koro tarafindan seslendirilen türküler ve mars esliginde doyasiya eglendi.

Vali Mustafa Eldivan, plaket takdimi için sahneye çiktigi sirada Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney ve ögretmenlere tesekkür ederek ögretmen korosu adina koro sefi Murat Mecit Akyüz’e plaket takdim etti.
Kaynak: İHA