Unutulmaya Yüz Tutmus Oyunlarla Yarisma

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi’nin "Geleneksel Çocuk Oyunlari Senlikleri", Adana’nin Kozan ilçesindeki Ismet Atli Stadyumu’nda büyük bir coskuyla gerçeklestirildi.

Unutulmaya Yüz Tutmus Oyunlarla Yarisma
Kozan’da Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü ev sahipliginde unutulmaya yüz tutmus geleneksel çocuk oyunlarinin gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla "Geleneksel Çocuk Oyunlari Senlikleri” finali Ismet Atli Sehir Stadyumu’nda düzenlendi.

Hayat boyu ögrenme ilkesi dogrultusunda gerçeklestirilen senliklerde, yakan top final maçi, okullarda bayrak kosusu, halat çekme, mendil kapmaca, yag satarim bal satarim, fasulye torbasi atma, koordinasyon kosusu ve tombik oyunlarda derece yapan takimlara madalyalari verildi.

Ilçede 2 bin ögrencinin katildigi etkinlikte kazanlar törenle madalyalarini aldi.

Yakan top finalinde aileler çocuklarinin heyecanina tribünden ortak olurken yasadiklari heyecan derbi maçini aratmadi. Ögretmenlerde ailelerle birlikte büyük heyecana ortak olurken yasanan o anlar kameralara yansidi.

Ögrencilerin kiyasiya mücadele ettigi etkinlikte ödüller protokol tarafindan ögrencilere takdim edildi.

Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü, ögrencilerin heyecanina ortak olduklarini ifade ederek, “Burada yarismaya katilan ögrencilerimizi tebrik ediyoruz ve hepsine basarilar diliyoruz. Ayrica, sonraki egitim-ögretim süreçlerinde de basarilar diliyoruz" dedi.

Kozan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürsat Gültekin ise, "Geleneksel yakan top finalini izledik. Bakanlik olarak geleneksel çocuk oyunlarini müfredatimiza ekledik ve 2000 çocugumuzu ilkokullarda fiziksel etkinlik oyunlarinda yaristirdik" diye konustu.

Kozan Belediye Baskani Mustafa Atli da, "Ilk üçe girenlerin ödüllerini takdim ettik, ancak kaybeden yok. Bu organizasyonda herkes kazandi. Tüm gençlik, tüm Kozan, emegi geçen tüm ekibe, müdürlere, destek veren gençlere ve kaymakam beye tesekkürler. Kazanan Kozan oldu. Her çocuk bu oyunlari oynamistir. Ben de tabii ki oynardim. Basari hikayemiz devam ediyor, degil mi?" ifadelerini kullanarak organizasyona katilan herkese tesekkür etti.

Ögrencilerden Ayse Ecem Aslan etkinlikten çok mutlu olduklarini ifade ederek, "Babamda çocuklugunda bu oyunlari oynarmis çok heyecanli ve çok keyifli oyunlar” diye konustu.

Kaynak: İHA