Gercüs'te Veliler Arasinda Kitap Okuma Yarismasi Düzenlendi

Batman’in Gercüs ilçesinde kitap okumayi cazip hale getirmek için veliler arasinda düzenlenen okuma yarismasinda kazananlara ödülleri, törenle verildi.

Gercüs'te Veliler Arasinda Kitap Okuma Yarismasi Düzenlendi
Kayapinar beldesinde Kayapinar Ilkokulunun düzenledigi "Veliler Arasi Kitap Okuma Yarismasi’nda dereceye giren velilere ödül verildi.

Tören öncesi saygi durusu ve istiklal marsinin ardindan 4. sinif ögrencileri tarafindan siirler okundu.

Törende konusma yapan Gercüs Ilçe Kaymakami Muhammed Öztas, ögrenciye örnek olmanin önemine vurgu yaparak böyle etkinliklerin artmasini dile getirdi. Kaymakam Öztas, bu etkinliklerde emegi geçen herkesi ve katilimcilari tebrik etti.

Kayapinar Ilkokulu Müdiresi Ruken Aydemir Akkurt, kitap okumanin basariya giden yoldaki en büyük anahtar oldugunu söyledi.

Bu süreçte kitap okumayi cazip hale getirmek gerektigine dikkat çeken Akkurt, "Velilerimizle isbirligi içerinde olursak çocuklarimizda onlari rol model olarak daha iyi oldugunu düsündük ve böyle bir yarismaya karar verdik. Kitap okumayi hem cazip hale getirmek hem bir eglence araci haline getirmek, hem de velilerimizle okul aile isbirligi içerinde bu süreçte yol almak istedik. Programimiza Kaymakamimiz, belediye baskanlarimiz, tüm daire amirlerimiz katildilar. Hepsine maddi manevi desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum" dedi.

Birinci olan ögrenci velisi Hacire Ertugrul, kitap okuma etkinliginin çok güzel bir yarisma oldugunu dile getirdi. Her yil olmasini istediklerini aktaran Ertugrul, "Çok güzel bir yarismaydi. Heyecanlandik, okul yillarimiza geri geldik. Yarismanin birincisi oldugum için çok mutluyum, çocuklarim benimle gurur duydu. Çocuklarimda daha fazla kitap okuma hevesi oldu. Onlarda artik çok kitap okumaya basladi.

Bu yarismayi düzenleyen ve bu yarismaya katilmamiz için katkida bulunan okul müdiremiz Ruken hocaya çok tesekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Etkinlige Gercüs Kaymakami Muhammed Öztas, Gercüs Belediye Baskani Gündüz Günaydin, Kayapinar Beldesi Belediye Baskani Samir Özhan, Ilçe Jandarma Komutani Eren Aksu, Emniyet Amiri Burak Erol, Ilçe Milli Egitim Müdürü Sahabeddin Konakçi, okul idare amirleri, ögretmenler, veliler ve ögrenciler katildi.

Birinci, ikinci ve üçüncü olan velilere plaket takdim edildi.

Törende birinci olan Hacire Ertugrul’a Kaymakam Öztas tarafindan plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA