Üniversiteliler Otizmli Çocuklara Hobi Günü Düzenledi

Otizmli çocuklara farkli ve eglenceli bir gün yasatmak isteyen Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla Iliskiler ve Tanitim Programi ögrencileri, Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Dernegi’ndeki çocuklara hobi günü düzenledi. Otizmli çocuklarin yani sira ailelerinin ve çevrede bulunan diger miniklerin de katildigi etkinlikte otizmliler, üniversitelilerle dans edip eglendi.

Üniversiteliler Otizmli Çocuklara Hobi Günü Düzenledi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcilik Bölümü Halkla Iliskiler ve Tanitim Programi ögrencileri, Ipek Arslan, Asude Nur Bal, Emel Ugur ve Eren Çelebi Baran sosyal sorumluluk dersi kapsaminda otizmlilere hobi etkinlikleri günü düzenledi.

Otizmli çocuklarin nelerden hoslandigini, yeteneklerini ve mutluluklarini ön plana çikarmayi hedefleyen ögrenciler, otizmlilere ve ailelerine eglence dolu bir gün yasatmayi hedefledi. Sosyal sorumluluk projesine; Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Dernegi’ndeki 15 otizmli çocuk ve çocuklarin ailelerinin yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Harun Hazir, ÇOMÜ Genel Sekreter Yardimcisi Ögr. Gör. Dr. Tanju Güdük, ögretim elemanlari, halkla iliskiler ögrencileri ve çevredeki diger çocuklar katildi.

Hazirlanan hobi masalarinda müzik esliginde çesitli etkinlikler yapan katilimci çocuklara, halkla iliskiler ögrencileri eslik etti. Minik kil heykelleri boyayan çocuklar; kendileri için hazirlanan saksilara tohum ekti, topraga dokundu. Hazirlanan boncuk ve iplerle; çocuklarin, kendileri ve sevdikleri için taki ve anahtarlik yaptigi projede, üniversiteliler çocuklara müzik aletlerini uygulamali tanitti. Ikramlarla ve etkinliklerle çocuklara eglenceli saatler geçirmeyi amaçlayan ‘Hobilere Engelsiz Dokunus’ sosyal sorumluluk projesi, danslarla tamamlandi.

Projeyi gerçeklestiren ögrenciler; Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Harun Hazir ve Çanakkale Özgün Bireyler Otizm Dernegi Baskani Sevimay Çanlioglu’na tesekkür belgesi takdim etti.
Kaynak: İHA