Sevgiliye Tokat Cinayetinde 1 Tutuklama

Antalya’da alacak verecek meselesi yüzünden sevgilisine ait cüzdanina el koyup tokat attigi gerekçesiyle arkadasini tabancayla vurarak öldüren zanli, sevk edildigi mahkemece tutuklanirken, sevgilisi ve taksi soförü, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Sevgiliye Tokat Cinayetinde 1 Tutuklama
Olay, dün aksam 18.30 siralarinda Konyaalti ilçesi Toros Mahallesi 801 Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, ayni mahallede ikamet eden Alper Aldemir (45), bir hafta önce arkadasi Kadir I. (19) ve kiz arkadasi Hatice Ç.’yi (31) evinde bir gün agirladi. Kendisinden 4 bin lira borç para isteyen Kadir I.’ye parayi veren Aldemir, parayi alip belirtilen süre içerisinde geri alamadi. Daha sonra tekrar bir araya gelen 3’lüden Aldemir, Hatice Ç.’nin cüzdanini alip borçlarini ödedikleri zaman cüzdanini geri verecegini söyledi ve mekandan ayrildi.

Hastanede hayatini kaybetti

Dün ise Kadir I. ve Hatice Ç. daha önceden tanidiklari taksi sürücüsü M.T. ile birlikte cüzdani almak için Aldemir’in evine gitti. Eve tek çikan Hatice Ç., kapida Alper Aldemir ile tartismaya basladi.

Aldemir yine iddiaya göre burada Hatice Ç.’ye tokat atti. Sesleri duyup taksiden inen erkek arkadasi Kadir I., elindeki tabanca ile Alper Aldemir’e dogru ates edip karin bölgesinden vurdu. Aldemir kanlar içerisinde yere yigilirken, sevgili çift geldikleri taksiyle olay yerinden kaçti. Durumun 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirmesiyle olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Agir yaralanan Aldemir, yapilan ilk müdahalenin ardindan kaldirildigi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Öte yandan olay yerinde Aldemir’e ait bir adet tabanca da bulundu.

25 dakikada yakalandilar

Olayin hemen akabinde harekete geçen Il Emniyet Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri, 25 dakika içerisinde Kadir I. ve Hatice Ç. ile taksi sürücüsü M.T.’yi (31) Muratpasa ilçesi Varlik Mahallesi’nde yakaladi. Yapilan aramada olayda kullanildigi düsünülen tabancaya el konulurken, süpheli sevgililer ve taksi sürücüsü M.T. gözaltina alindi.

“Tokat atti”

Emniyetteki islemlerinin ardindan saglik kontrolüne getirilen zanli Kadir I.’nin ifadesinde suçunu kabul ettigi ve "Kiz arkadasima tokat atip ittirdi, silahi da ona dogrultunca dayanamadim. Elinde silah görünce bir el ates ettim" dedigi ögrenildi.

Tutuklandi

Adliyeye sevk edilen cinayet zanlisi, çikarildigi mahkemece kasten adam öldürme suçundan tutuklanirken, sevgilisi Hatice Ç. ile taksi sürücüsü M. T. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA