Türk Egitim-Sen'den Sözlesmeli Ögretmen Aliminda Sözlü Sinava Iliskin Hükümlerin Iptali Talebi

Türk Egitim-Sen, sözlesmeli ögretmen istihdaminda sözlü sinav uygulamasina iliskin yeni düzenlemenin iptali için Danistay’a dava açti.

Türk Egitim-Sen, sözlesmeli ögretmen aliminda sözlü sinav uygulamasina iliskin yeni düzenlemeye karsi Danistay’a itirazda bulundu. Sendikadan yapilan yazili açiklamada, Sözlesmeli Ögretmen Istihdamina Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik’in dün Resmi Gazete’de yayimlandigi; ilgili yönetmelige "Sözlü sinav basari puani, KPSS puaninin yüzde 50’si ile sözlü sinavdan alinan puanin yüzde 50’si alinarak belirlenir" hükmünün eklendigi hatirlatildi. Açiklamada, "sözlü sinav sisteminin objektif ölçme ve degerlendirme kriterlerine uygun olmadigi, her türlü suistimale, ayrimciliga, adam kayirmaciliga açik oldugu ve denetlenmesi imkansiz bir sinav sekli oldugu" ileri sürüldü. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Türk Egitim Sen olarak 14 Mayis 2024 tarih ve 32546 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan Sözlesmeli Ögretmen Istihdamina Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmeligin 1. maddesi ile 3 Agustos 2016 tarih ve 29790 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Sözlesmeli Ögretmen Istihdamina Iliskin Yönetmelige eklenen ‘Sözlü sinav basari puani KPSS puaninin yüzde 50’si ile sözlü sinavdan alinan puanin yüzde 50’si alinarak belirlenir’ hükmünün öncelikle yürütmesinin durdurulmasi ve devaminda iptali ile dava konusu düzenlemenin dayanagini olusturan 14 Eylül 2011 tarih ve 28054 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan 652 sayili Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 4. maddesinin ikinci fikrasinin somut norm denetimine tabi tutulmak üzere Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebiyle Danistay 2. Dairesinin 2024/1725 E. sayili dosyasi ile dava açtik.”
Kaynak: İHA