TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Piyasada Faizin Yükselisinin Müsebbibi Esnaf Degil'

Esnaf ve Sanatkârlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Insallah ekonomi bir an önce düzlüge çikar, bu faiz oranlari tekrar eski seviyeye iner, esnaf da rahatlikla kredi kullanabilir. Neticede piyasadaki faizin yükselisinin müsebbibi esnaf degil” dedi.

TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, enflasyonun ve kredi faizlerinin yükselmesiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Palandöken, Ticaret Bakanligi, Maliye Bakanligi gibi ilgili bakanliklarla birlikte enflasyona karsi mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Palandöken, enflasyondaki yükselisin kredi faizlerine bir hareketlilik getirdigini söyleyerek, “Daha evvel esnafimiz aldigi kredi ile yapmis oldugu taahhütnameyi 2 yilligina, 3 yilligina veyahut 5 yilligina devletin vermis oldugu imkanlardan yararlanmak için kullandi. Ancak ekonomideki bu olumsuzluklar kredi faizlerinin yükselmesine neden oldu. Bu yükseliste magdur olan da yine esnaf oldu. Kredi faizleri yüzde 7.5’tu, yüzde 30’lara varan bir rakama yükseldi. Daha evvel taahhütnamede almis olduklari oranla sinirlandirilmis olsaydi esnaf açisindan bu kadar tepki olmayacakti” dedi.



“Sikintilarinin dile getirilmesi hususunda çalismalarimizi sürdürüyoruz"

TESK ve TESKKOMB olarak kredi faizleriyle ilgili sorunun çözümü için çalistiklarini söyleyen Palandöken, “Paranin maliyetinin yüksek oldugunu herkes biliyor. Ancak esnafin daha önce kullandigi kredilerdeki faiz orani ile bundan sonra kullanacagi kredilerdeki faiz orani arasindaki fark çok önemli. Esnafimizin bu konudaki sikintilarinin dile getirilmesi hususunda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Cumhurbaskanimiz ve Ticaret Bakanligi, Maliye Bakanligi gibi ilgili bakanliklarla birlikte mücadeleye devam edecegiz. Insallah ekonomi bir an önce düzlüge çikar, bu faiz oranlari tekrar eski seviyeye iner, esnaf da rahatlikla kredi kullanabilir. Neticede piyasadaki faizin yükselisinin müsebbibi esnaf degil” diye konustu.

Kaynak: İHA