EBYÜ'de Hemsireler Haftasi Kutlama Programi Düzenlendi

Hemsireler Haftasi münasebetiyle Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ve Erzincan Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi tarafindan kutlama programi gerçeklestirildi.

EBYÜ'de Hemsireler Haftasi Kutlama Programi Düzenlendi
Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen programa; Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydogdu, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Ali Öztürk, Adli Yargi Adalet Komisyon Baskani Halil Odabas, Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioglu, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb. Veysel Yanik, Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Il saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyildiz, üniversitenin üst yönetimi, akademisyenler, hemsireler, hemsire adaylari ve davetliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasinin ardindan baslayan program, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Müzik Egitimi ABD ögrencileri tarafindan Erzincan yöresine ait türkülerden olusan müzik ve açilis konusmalari ile devam etti.

Programda ilk olarak konusma yapan Ögrenci Hemsireler Dernegi Erzincan Temsilcisi Esra inan, “Ögrenci hemsireler dernegi olarak hemsirelik meslegi ben degil biz olarak yapilan fedakârlik gerektiren bir meslektir. Bizler hemsire adaylari olarak meslegimizi en iyi sekilde icra etmek için elimizden geleni yapacagimiza söz veriyoruz. Bu baglamda hemsirelerimizin ve aday hemsirelerimizin Hemsireler Haftasini kutluyorum” dedi.

Konusmalarini yapmak üzere sahneye gelen Erzincan Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Saglik ekip çalismasinin en önemli oldugu alanlardan biridir. Saglik camiasi içerisinde ekip ruhunu ön plana çikartarak çalismamiz gerekiyor. Pandemi ve deprem döneminde saglik çalisanlarimizin büyük bir fedakârlikla çalistigina yakindan sahit oldum. Is yükleri çok fazla ve bu nedenle saglik çalisanlarimiza biraz daha anlayisla yaklasilmasini istiyorum. Pandemi ve yakin zamanda yasadigimiz asrin felaketinde hayatini kaybeden saglik sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Saglik çalisanlarimizin her alanda gösterdigi emekleri için tesekkür ediyor, 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi’ni kutluyorum” dedi.

EBYÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nadiye Özer ise modern hemsireligin baslangicindan bugüne kadar hemsirelik tarihi hakkinda kisa bir sunum yapti. Uluslararasi Hemsirelik örgütlerinden bahseden Dekan Özer, Internatiol Council of Nurse’un 2024 yili temasi olarak belirledigi konu basliklarindan bahsetti. Erzincan Valiligi ve EBYÜ isbirligi ile yapilan ve 7 farkli alanda 21 projenin hayata geçirildigini ifade eden Prof. Dr. Nadiye Özer “Gerçeklestirdigimiz projelerde Valimiz ve tüm il protokolümüzün kapsayici ve isbirlikçi davranislarindan dolayi hepsine ayri ayri tesekkürlerimi iletiyorum. Son olarak içerisinde bulundugumuz haftada tüm hemsirelerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi kutlamalari kapsaminda konusmalarini yapmak üzere sahneye gelen Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent; “Florence Nightingale ile baslayan modern hemsirelik, saglik alanin vazgeçilmesi mümkün olmayan bir alanidir. Bir hekim olarak saglik alaninda ekip ruhunun çok önemli oldugunu hatirlatmak istiyorum. Eskiden hemsirelerimiz için kullanilan yardimci saglik personeli kavraminin yanlis oldugunu düsünüyorum. Hastalarimizin ve hekimlerimizin her an en büyük yardimcilari olan degerli hemsirelerimiz saglik alaninin asli unsurlari arasinda yer almaktadir” dedi.

Rektör Levent daha sonra “Üniversitemizin gerek kalite akreditasyon gerekse program akreditasyon sürecinde Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ve diger tüm kurumlarimizin büyük bir emegi oldu. Buradan hepsine bir kez daha tesekkürlerimi iletiyorum. Kalite sadece nicel bir boyutta ele alinamaz. Sayilar belirli bir gösterge olabilir fakat bu yolda gerçeklestirilen çalismalar ve genç bir üniversite olmamiza ragmen elde ettigimiz bu büyük basari sehrimiz ve üniversitemiz için büyük bir önem tasiyor. Üniversitemizin gelecegini ilgilendiren Yasam Merkezi’mizden elde edilecek gelirlerle akademik çalismalarimiz ve fiziksel sartlarimiz çok daha yüksek noktalara ulasarak üniversitemizin dünya üniversiteleri içerisinde çok daha iyi yerlere gelecegini umuyorum. Son olarak 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi’ni cani gönülden kutluyor ve tüm hemsirelerimize saglikli, basarili ve mutlu bir çalisma hayati diliyorum” diyerek konusmasini sonlandirdi.

Konusmalarini yapmak üzere sahneye gelen Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun ise “Hastaneye girdigimizde bizleri ilk karsilayan ve tedavi olup hastaneden taburcu olacagimiz zamanda ise bizleri son olarak ugurlayan degerli hemsirelerimizin 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasini kutluyor, bizlerin sagligi için özverili bir sekilde çalisan tüm hemsirelerimize tesekkürlerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydogdu; “Katildigimiz tüm programlardaki yapilan konusmalarda fark ettigim bir gerçek var. O da “insan” olabilmek. Her meslek kutsaldir fakat hemsirelerimiz için ayri bir parantez açmak istiyorum. Hastaneye girdigimiz andan itibaren rütbenizin ve makaminizin bir önemi kalmiyor. Kendimizi çaresiz hissettigimiz o anda kalbimize sefkatle dokunan bir çift el, bir sicak gülümseme bizlere umut oluyor. Bu nedenle basta Erzincan’da olmak üzere bu kutsal görevi yerine getiren tüm saglik çalisanlarimiza ve hemsirelerimize iyi ki varsiniz demek istiyorum. Akliyla bakan, yüregiyle hisseden ve bilgisiyle hayat veren siz degerli hemsirelerimizin 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasini en içten duygularimla kutluyorum” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan EBYÜ Hemsirelik Bölümü mezunu ögrencilerinin 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi’ni kutladigi kisa bir video yayinlandi. Daha sonra klinik uygulamada göstermis olduklari basarili ve isbirlikçi yaklasimlarindan dolayi sorumlu hemsirelere tesekkür belgesi, il protokolü tarafindan takdim edildi.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioglu tarafindan “Hemsireler Gelecegimiz: Liderlik ve Kusaklarin Yönetimi” konulu konferans verildi.

Konferansta yeni saglik teknolojilerinden hemsire adayi olan ögrencilerimizin kariyer planlamasina kadar birçok farkli konudan bahsedildi. Konferansin ardindan Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun ve Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioglu’na hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA