Baskan Çolakbayrakdar, 'Geri Dönüsümle Gelecegi Ve Dogayi Koruyoruz'

‘Sifir Atik Projesi’ne tam destek veren Kocasinan Belediyesi, geri dönüsüm konusunda farkindaligi artirmak ve atik türlerinin ayri toplanmasini saglamak amaciyla ‘Mobil Atik getirme Merkezi’ni ilçenin farkli noktalarina yerlestirdi. Bu uygulama sayesinde geri dönüsüm konusundaki aliskanligina daha fazla katki sagladiklarini belirten vatandaslar, farkli ve yenilikçi çalismadan dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkürlerini iletti. Baskan Çolakbayrakdar ise geri dönüsümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sagladiklarini hem de gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre birakmak istediklerini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar, 'Geri Dönüsümle Gelecegi Ve Dogayi Koruyoruz'
“Daha güzel yarinlara ulasmamiz için geri dönüsüme ayri bir önem veriyoruz” diyen Baskan Çolakbayrakdar, çevre dostu belediyecilik anlayisiyla projeler ve hizmetler ortaya koyduklarini belirterek, “ Dogayi ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Sadece Kocasinan için degil, daha temiz çevre ve daha yasanabilir Türkiye için çalisiyoruz. Ülkemizin ekonomisine katki saglamayi belediye olarak biz görev addediyoruz. Bu kapsamda kagit, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve kati atiklari geri dönüsüme kazandiriyoruz. Yeni çalismayla toplumumuzun çevre duyarliligini artirmayi hedefliyoruz ve böylelikle gelecek nesillere daha temiz Kocasinan birakacagiz. Çevreye karsi gösterdikleri duyarlilik konusunda destek veren herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediyesi tarafindan ilçenin farkli noktalarina yerlestirilen atik merkezlerinden dolayi çok memnun olan vatandaslar ise “Eskiyi artik unutmaliyiz, yenilikçi olmaliyiz. Memleketimiz için en uygunu ve en yakisani neyse onu yapmaliyiz. Bu dogrultuda bu yapilan farkli ve yenilikçi çalisma çok güzel olmus. Bu uygulama geri dönüsüm konusunda aliskanliklarina daha fazla katki sagliyor. Örnek olan bu çalisma hem belediyemiz hem de evlatlarimizin gelecegi için çok iyi olmus. Bundan dolayi Baskanimiz Sayin Ahmet Çolakbayrakdar’a çok tesekkür ederiz. Allah razi olsun” diye konustu.

Kocasinan Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan geri dönüsüm çalismalari kapsaminda ilçenin farkli noktalarina ‘Mobil Atik getirme Merkezi’ yerlestirildi. Çalisma ile kagit/karton, plastik, cam atik, metal atik, atik yag, elektronik atik ve pil gibi atiklar toplanarak, hem atik yag ile pilin çevreye verebilecegi muhtemel zararlarin önüne geçilecek, hem de ülke ekonomisine büyük ölçüde katki saglanacak.
Kaynak: İHA