Açiga Alinan Emniyet Müdürlerinin Evinde Arama Yapildi

Ayhan Bora Kaplan sorusturmasi çerçevesinde görevden uzaklastirilan üç polis müdürünün evinde savcilik talimatiyla arama yapildigi bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde, daha önce açiga alinan Ankara Emniyet Müdür Yardimcisi Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Kerem Öner ile yardimcisi Sevket Demircan’in evlerine polis ekipleri gelerek savcilik talimati üzerine arama baslatti.

Süpheli emniyet görevlileri hakkinda, ’suç islemek için anlasmak’, ’adil yargilamayi ve tanigi etkilemeye tesebbüs’, ’görevi kötüye kullanma’ ve ’suçluyu kayirma’ suçlarindan devam eden sorusturmada süphelilerin evlerinde dijital materyallere el konulmasi amaciyla arama yapildi.

Ayrica sorusturma hakkinda kisitlama karari alindi.

Olayin geçmisi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne iliskin 61 sanigin yargilandigi dava, Ankara 32’inci Agir Ceza Mahkemesince devam ediyor. Içisleri Bakanligi da 9 Mayis’ta baskentteki organize suç örgütüne sorusturma kapsaminda Ankara Il Emniyet Müdür Yardimcisi, Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürü ve Müdür Yardimcisinin görevlerinden uzaklastirildigini duyurmustu. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi suç örgütüyle iliskili oldugu iddiasiyla açiga alinan bu üç kamu görevlisi hakkinda resen sorusturma baslatmisti.
Kaynak: İHA