Çiftçiler Ve Aileleri Kiyasiya Yaristi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde “Dünya Çiftçiler Günü” dolayisiyla bu yil 9’uncusu düzenlenen “Çiftçi Senligi” renkli görüntülere sahne oldu.

Çiftçiler Ve Aileleri Kiyasiya Yaristi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Dünya Çiftçiler Günü” dolayisiyla bu yil 9’uncusu düzenlenen “Çiftçi Senligi”, Izmit Sariseyh Mahallesi’nde bulunan mesire alaninda çesitli etkinliklerle gerçeklestirildi.

Izmit Sariseyh Mahallesi Akçaova yolu üzerindeki mesire alanindaki senlige Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kandira Belediye Baskani Erol Ölmez, Büyüksehir Genel Sekreter Vekili Hasan Aydinlik, Kocaeli Il Tarim ve Orman Müdür Vekili Altan Çakir, tarim ve hayvancilikla ilgili kamu kurumlari, ziraat odasi baskanlari, kooperatif ve birliklerin baskan ve yöneticileri, muhtarlar ve çiftçiler aileleri ile birlikte katildi.



Çiftçiler kiyasiya yaristi

Tarim ve hayvancilik ile ilgili kamu kurumlari, ziraat odalari, kooperatif, birlik, tarim ve hayvancilik faaliyetinde bulunan odalarin katkilariyla organize edilen senlige yogun bir katilim saglandi. Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi Tarimsal Hizmetler Sube Müdürlügünce düzenlenen senlikte, çiftçiler arasinda çesitli yarismalar düzenlendi.

Büyüksehir Mehter Takimi ve yerel sanatçilarin konser verdigi etkinliklerde ayrica halk oyunlari ekipleri ile animatörler gösteri sundu. Çocuk oyun gruplarinin da yer aldigi senlikte köyler arasi halat çekme, yetiskinler ve çocuklar arasinda çuval yarismalari da yapildi. Bu yarismalarda ilk üçe girenlere çesitli ödüller verildi.

Birlik ve kooperatifler yaptiklari faaliyetleri, firmalar ise açilan stantlarda tarimsal alet ve ekipmanlarini sergiledi. Etkinlikte ayrica, firmalarin sponsorlugunda yapilan çekilislerde çiftçilere koç, buzagi, süt sagma makinesi ve tarimsal aletler hediye edildi. Öte yandan Yilmaz Ecvenler’in 12 yildir baktigi ve yanindan hiç ayirmadigi Cango isim kaz büyük ilgi gördü. Katilimcilara çesitli ikramlarda bulunuldu. Çiftçiler, gün boyunca eglenerek, güzel bir gün geçirme firsati buldu.

Baskan Büyükakin, burada yaptigi konusmada, tüm çiftlerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladi. Çiftçi Senliginin, bir öncekinden daha kalabalik ve coskulu olmasindan dolayi mutlu oldugunu belirten Baskan Büyükakin, panayira dönüsen senlige katilan tüm çiftçilere tesekkür etti. Kocaeli Büyüksehir olarak tarimsal üretimin ve hayvanciligin devam etmesi için çalistiklarini ifade eden Büyükakin, “Çünkü günümüz dünyasinda, özellikle küresel iklim krizi ile birlikte çok ciddi bir gida riski ortaya çikti. Gida riski, ülkeler için çok önemli bir güvenlik riski haline geldi. Bunun için topragin ekilmeye devam etmesi, hayvanciligin devam etmesi için var gücümüzle destekleme çalismalarina devam ediyoruz. Bu kapsaminda 72 destek projesi uyguladik. Bu desteklerin tutari 1 milyar liradir. Mazotundan gübresine, fidesinden fidanina, tohumundan ari kovanina, serasindan süt sogutma tankina kadar, akliniza gelecek her seyi yaptik. Bunu yaparken sektörde yer alan odalarimizla kooperatiflerimizle muhtar ve çiftçilerimizle birlikte bunlara karar verdik.” seklinde konustu.

Konusmasinin ardindan, etkinlik alaninda kurulan stantlari gezen ve ilgilerden bilgi alan Baskan Büyükakin, vatandaslara ata tohumundan üretilen sebze ve Tibbi ve Aromatik Bitki fidesi dagitti.

Kocaeli’nin çesitli ilçelerinden gelen meyve üreticileri Baskan Büyükakin’a çilek ve erik ikram etti. Büyükakin, ayrica çiftçiler arasindaki çekiliste, koç ve buzagi kazanan üreticilere hediyelerini takdim etti, ayrica kurulan stantta, çocuklara civciv dagitildi.
Kaynak: İHA