'Alkol Yok Ki Baba' Dedi, Hem 2.37 Promil Alkollü Hem De Ehliyetsiz Çikti

Aksaray’da hem ehliyetsiz hem de alkollü direksiyon basina geçen sürücü, “Alkol yok baba” dese de yapilan alkol muayenesinde 2.37 promil alkollü çikti. “Önce 1 bira içtim” diyerek cezadan kurtulmaya çalisan sürücü daha sonra özür dileyerek, “Ailemle sikintim var baba” dedi ama 32 bin 393 TL cezadan kurtulamadi.

'Alkol Yok Ki Baba' Dedi, Hem 2.37 Promil Alkollü Hem De Ehliyetsiz Çikti
Olay Cumhuriyet Mahallesi TOKI Caddesi’nde yasandi. Edinile bilgiye göre, sehir genelinde yasanan olumsuzluklarin önüne geçmek, halkin can ve mal güvenligiyle huzurunu saglamak için Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis ve Trafik Subesi ekipleri TOKI’den sehir merkezi istikametine seyreden 51 KL 884 plakali otomobili durdurdu. Tedirgin hal ve hareketlerinden süphelendikleri F.M. (30) isimli sürücüyü alkol muayenesinden geçiren polis ekipleri sürücünün hem 2.37 promil alkollü oldugunu hem de ehliyetsiz oldugunu belirledi. Alkol muayenesinin ardindan Basin mensuplarinin “Neden alkollü araç kullaniyorsunuz?” sorusuna “Alkol yok ki baba” diye cevap veren F.M.’ye 2.37 promil alkollü çiktigi hatirlatilinca bu kez de “1 tane bira içtim abi” dedi.

Ardindan “Ben özür dilerim” diyen sürücü bu kez de ailesiyle sikintisi oldugunu belirterek, polis ekiplerinden aracin baglanmamasini rica etti. Tüm bahanelerine ragmen cezadan kurtulamayan sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL ceza kesilirken, ehliyetsiz ve alkollü sahsa araç teslim ettigi için de araç ruhsat sahibine de 12 bin 977 TL olmak üzere toplam 32 bin 393 TL para cezasi kesildi. Sürücü ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldü. Araç ise ruhsat sahibine teslim edildi.
Kaynak: İHA