Mesleki Egitimin Kalitesi Isbirlikleriyle Yükseliyor

Mesleki ve teknik egitimin kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle is dünyasi temsilcileriyle yakin iliskiler olusturan Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), sektörün önde gelen firmalariyla protokoller imzalamayi sürdürüyor.

Mesleki Egitimin Kalitesi Isbirlikleriyle Yükseliyor
BUÜ Yönetimi, kendi alaninda Türkiye’nin en iyi egitim kurumlarindan birisi olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu vasitasiyla Çisiy Holding ile özel bir isbirligi yapacak. Hayata geçirilen protokol ile Tekstil Programi ögrencilerinin staj ve uygulama dersleri konusunda Holding bünyesindeki sirketlerden destek alinacak. Stajini bitiren ve mezun olan gençler için istihdam konusunda da kolayliklarin saglanacagi protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ile Çisiy Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Yalçin imza atti.

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Türkiye’deki 23 arastirma üniversitesi arasinda yer aldiklarini ve bu siralamada daha üst seviyelere çikabilmek adina mücadele ettiklerini vurguladi. Üniversite olarak hem fakülte hem de meslek yüksekokullari anlaminda Türkiye’ye son derece güçlü bir katki sagladiklarini belirten Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Son derece güçlü 15 meslek yüksekokuluna sahibiz. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz da bunlarin basinda gelmektedir. Fakültelerimizde teori agirlikli egitim verilirken, yüksekokullarimizda ise derslerimiz uygulama agirlikli geçmektedir. Is dünyasinin da en fazla ihtiyaç duydugu kisim bu oluyor. Üniversitemiz ve meslek yüksekokullarimiz da bu anlamda çok büyük bir boslugu dolduruyor. Nitelikli bireyler yetistiriyor ve memleketin beseri sermayesine katki saglamaya gayret ediyoruz. Bir taraftan bunu yaparken, diger taraftan da projeler ve yayinlar üreterek çok daha kapsamli bir yüksekögretim kurumu olmaya çalisiyoruz. Önümüzdeki yil 50. yilimizi kutlayacagiz. Insallah çok daha iyi yerlere gelebilmek için var gücümüzle faaliyetlerimizi yürütmeye devam edecegiz. Protokolümüzün de taraflara hayirlar getirmesini diliyoruz” seklinde konustu.

Çisiy Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Yalçin ise 1978 yilinda kurulduklarini ve o günden sonra teknolojik yatirimlara öncülük vererek ciddi bir büyüme ivmesi yakaladiklarinin altini çizdi. Ar-Ge ve gelisime özel bir önem verdiklerini kaydeden Ahmet Yalçin; “Kuruldugumuzda bin metre kumas isleyebilme kapasitemiz varken, bugün 10 milyon metre kapasiteye ulastik. Bunu teknolojiye yatirim yapmaya borçluyuz. Ancak bizim için nitelikli üretim kadar nitelikli personel konusunda önem arz etmektedir. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki kaliteli egitimi biliyoruz. Holding olarak bu kaliteli egitim alan gençleri sirketlerimiz bünyesinde istihdam etmeyi ve sektöre kazandirmayi arzuluyoruz. Isbirligimizin iki taraf için de kazançli çikacagina inaniyoruz” açiklamasinda bulundu.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da tekstil alaninda son derece önemli firmalardan biri olan Çisiy Tekstil’i iki kez ziyaret ettiklerini vurguladi. Firmanin egitime destek vermek anlaminda son derece istekli oldugunun altini çizen Prof. Dr. Mehmet Karahan; “Çisiy Tekstil ile yaptigimiz görüsmelerde her yil 10 ögrencimizin staj ve isyeri egitiminin yani sira yine her yil 10 ögrencimizin istihdam edilmesi sözünü aldik. Holding yöneticilerine bizlere ve ögrencilerimize ilgilerinden ötürü tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Isbirligi imza töreninde Teknik Bilimler MYO ve Holding yöneticileri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA