Biden Açiklamasi 'Hamas Rehineleri Serbest Biraksa Yarin Ateskes Olurdu'

ABD Baskani Joe Biden, “Hamas rehineleri serbest biraksa yarin ateskes olurdu” dedi.

ABD Baskani Joe Biden, Seattle disinda eski bir Microsoft yöneticisinin evinde düzenlenen bagis toplama etkinliginde geçeklestirdigi konusmada gündeme dair gelismelere degindi. Gazze’de yasananlara iliskin konusan Biden, “Hamas rehineleri serbest biraksa yarin ateskes olurdu” dedi.

Yaklasik 100 kisiye hitap eden Biden, “Israil bunun Hamas’a bagli oldugunu, eger isterlerse yarin sona erdirebileceklerini söyledi.

Yarin ateskes olabilirdi” ifadelerini kullandi.

Biden, silah vermeyeceklerini açiklamisti

ABD Baskani Biden, ABD merkezli CNN International kanalina verdigi röportajda, Gazze Seridi’ndeki duruma dair degerlendirmelerde bulunmus, ABD’nin geçtigimiz hafta Israil’e 900 kilogramlik bombalarin sevkiyatini durdurmasina yönelik, “Gazze’de siviller, bu bombalar sonucu ve (Israil ordusunun) girdigi sivil yerlesim yerlerinde diger yollarla öldürüldü” ifadelerini kullanmisti. Biden, ABD’nin gönderdigi bombalarin Gazze’de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanildigini ilk kez kabul etmis oldu. Israil ordusunun Gazze Seridi’nin güneyinde bulunan ve 1 milyondan fazla Filistinli sivilin sigindigi Refah kentine gerçeklestirmesi beklenen kara operasyonuna da deginen Biden, “Eger Refah’a girerlerse, henüz (kapsamli bir saldiriyla) girmediler, eger girerlerse o zaman Refah’ta ve diger sehirlerde kullanilan silahlari göndermeyecegimi açikça belirttim” demisti.
Kaynak: İHA