Huzurevinde Evlenen Çift Ikinci Baharlarini Yasiyor

Artvin’in Savsat ilçesinde bulunan Naime-Ismail Yilmaz Huzurevinde kalan Nazim Kartal (70) ve Gülfidan Türk (76) çifti dünya evine girdi. Çift için huzurevinde nikah töreni düzenlendi. Nikahlari kiyilan yasli çift "Sevginin yasi olmaz” dedi.

Huzurevinde Evlenen Çift Ikinci Baharlarini Yasiyor
Savsat ilçesinde bulunan Naime-Ismail Yilmaz Huzurevi sakinlerinden Nazim Kartal ve Gülfidan Türk hayatlarini birlestirme karari aldi.

Huzurevinde tanisan çiftin nikah töreni de huzurevinde gerçeklesti. Nikah töreni öncesi gelin huzur evinde bulundugu odasindan ilçeye özgü adetlerle çikartildi. Davul zurna esliginde gerçeklesen gelin alma merasiminde huzurevi çalisanlari gelini odasindan çikartmadan önce kapiyi tuttu. Bahsis aldiktan sonra gelinin odadan çikmasina izin verdiler.

Çiftin nikahlari ilçe müftüsü Furkan Avci tarafindan kiyilirken, nikah sahitleri ise Kaymakami Kübra Sivaslioglu, Aile Sosyal Hizmetler Artvin Il Müdürü Sentürk Agirbas ve Huzurevi Müdürü Mehmet Oylum oldu. Yasli çiftin bu özel gününe ise huzurevi sakinleri ve çalisanlar taniklik etti.

Kaymakam Kübra Sivaslioglu, çifte evlilik cüzdanlarini teslim ederek mutluluklar diledi.

Evlilik sürecini anlatan Nazim Kartal,” daha önceden huzur evinden kendisini taniyordum. Kendisine evlenmek istedigimi bahsettim. Oda düsüneyim dedi.

Düsündükten sonra olur dedi.

Bu diyalogu devam ettirdikten sonra. Kendi aramizda karar verdik. Müftülüge müracaat ederek. Kurumumuzda bize destek oldu, yardim etti. Yeni hayatimizi böyle gerçeklesti insallah hayirli ugurlu olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA