Ardahan-Ardanuç Yolu 12 Ay Trafige Açik Kalsin Talebi

Agir kis sartlari nedeniyle kis boyunca trafige kapatilan Ardahan-Ardanuç kara yolunun sürekli açik kalmasi için bölge halki yetkililerden talepte bulundu.

Ardahan-Ardanuç Yolu 12 Ay Trafige Açik Kalsin Talebi
Ardahan’da kisin kapatilan yollar statüsünde olan Ardahan-Ardanuç kara yolu, yaklasik 4-5 ay süreyle trafige kapatiliyor. Bölge halki, Ardahan-Ardanuç kara yolunun kisin yaklasik 5 ay araç geçislerine kapandigini ve bunun bölgedeki ekonomi ve turizmi olumsuz etkiledigini ifade etti.

Karayollarinca Ardahan-Ardanuç kara yolu herhangi bir olumsuz durum yasanmamasi amaciyla her kis mevsiminde trafige kapatiliyor. Ardahan Merkeze bagli Bagdesen köyü halkindan Bayram Bozkurt, bu kara yolunun mevsimlik olarak ulasima açik tutuldugunu söyleyerek, "Bölge halki için büyük önem arz eden Ardahan-Ardanuç yolu maalesef kis aylarinda kapali tutuluyor. Güvenli bir yol güzergahi burasi. Bizim talebimiz Bülbülan Geçidi’nde bakimevinin kurulmasi ve yilin 12 ayi boyunca trafige açik tutulmasi gerekir. Sadece bu yolun mevsimlik olarak açik tutulmasi bizim için yeterli degil. Bu güzergahi Ardahan’i Kafkaslara baglayan Posof Türkgözü gümrük kapisi ile Çildir Aktas gümrük kapisini kullanan tir sürücüleri de kullanmakta. Yani her açidan önem arz eden bu güzergahin yil boyu açik kalmasini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA