Üniversite Ögrencilerinden Çadirli Filistin Eylemi

Amerika Birlesik Devletleri’ndeki üniversitelerde Filistin için yapilan eylemlere Bursa Uludag Üniversitesi ögrencilerinden destek geldi. Yerleske içerisinde yapilan yürüyüsün ardindan çadir kuran ögrenciler, Israil zulmüne karsi Gazze dayanismasi için 7 gün boyunca nöbet tutacaklarini açikladi.

Üniversite Ögrencilerinden Çadirli Filistin Eylemi
ABD’de yapilan üniversite eylemlerinin ardindan Bursa Uludag Üniversitesi ögrencileri de yerleske içerisinde Filistin için yürüyüs gerçeklestirdi. Sloganlar atilarak yapilan yürüyüs sonrasi kampüs içerisinde çadir kuran ögrenciler, burada Gazze dayanismasi için 7 gün boyunca nöbet tutacaklarini açikladi.



ABD’deki eylemcilere destek çagrisi

Basin açiklamasi yapan Uludag Üniversitesi ögrencilerinden Muhammed Tahir Yasin Akkaya, “ABD’de vicdan intifadasina destek vermek için Uludag Üniversitesi meydaninda toplandik. 7 Ekim’den bu yana süregelen direnis farkli boyutlarda devam ediyor. ABD’de ise 25 üniversitede ögrenciler üniversite yönetimlerine Siyonist çete ile olan iliskilerini sonlandirma çagrisini dile getiriyor. Biz de Uludag Üniversitesi önünden ABD’deki arkadaslarimiza destek çagrimizi yineliyoruz. Gazze halkinin maruz kaldigi vahset ve katliamlar, 200 günü askin bir süredir devam ediyor. Isgal devleti Israil, 7 aya yakin bir süredir tüm dünyanin gözü önünde Gazze’yi yok etmeye azmetmis durumda. Öte yandan Gazzeli Müslümanlar ise, binlerce sehitle süsledikleri direnislerini kararli bir sekilde sürdürüyor. Fakat bugünlerde, katliam sebekesi emperyalist ABD, Filistin destekçisi ögrencilerin eylemleriyle sallaniyor. Geçtigimiz hafta New York’ta, Columbia Üniversitesinde baslayan Gazze ile dayanisma eylemleri, bugün ABD genelinde 20’den fazla üniversiteye yayilmis durumda. Kampüslerinde Gazze’ye destek kamplari kuran ögrenciler, zalim yöneticilerine karsi vicdanin sesini haykiriyor, vicdan intifadasi Amerikan üniversitelerinde dalga dalga yayiliyor. Amerika’da ögrenciler bu gösterileri gerçeklestirirken, Siyonizm’in masasi konumundaki üniversite yönetimleri ve Amerikan polisi de elbette bos durmuyorlar. Bugüne dek yüzlerce ögrenci gözaltina alinirken onlarcasi da okullarindan uzaklastirma cezasi almis durumda. Bedel ödemeyi göze alan ve eylemliliklerini sürdüren bu onurlu ögrencilere, Uludag Üniversitesinden selam gönderiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gazze direnisi insanligin uyanisina umut olacaktir”

Özgürlügün simgesi oldugunu söylenen Amerika’da üniversite eylemlerine verilen tepkiye dikkat çeken Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ise, “Bursa Uludag Üniversitesi ögrencileri Gazzeli kardeslerinin yanlarinda oldugunu beyan ettikleri bu eylemi gerçeklestirmis bulunuyorlar. Kampüsteki herkes hep birlikte bu eyleme destek veriyorlar. Çünkü Müslümanlarini izzetini Gazze ayaga kaldirmistir ve dünya düzeninin ne denli sahte ve iki yüzlü degerler manzumesine kurulu oldugunu 7 Ekim’den bu yana yürüyen bir süreç asikar hale getirmistir. Iki yüzlülügün en bariz örneklerinden birisi de bir üniversite rektörü olarak özgürlügü yere göge koyamayan Amerikan üniversitelerinin eylemlere gösterdigi o tepkiyi hep birlikte ibretle izledik. Bu haliyle bile Gazze’nin direnisi bir anlamda insanligin uyanisi için insallah bir umut olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA