Incirliova'da Ekipler Halk Sagligi Için Sahada

Incirliova Belediyesi vatandaslarin yaz mevsimini rahat geçirmesi amaciyla, sivrisinek ve zararli hasereler basta olmak üzere, her türlü kemirgen ve zararli hayvanlara yönelik mücadelesini sürdürdü.

Incirliova'da Ekipler Halk Sagligi Için Sahada


Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya’nin talimatlari ile insan sagligini tehdit eden, bulasici hastalik tasiyan hasere ve sivrisineklerle mücadele kapsaminda Incirliova Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerince tüm mahallelerde uygulanan ilaçlama islemlerine araliksiz devam edildi. Belediye ekipleri 28 mahallenin tamaminda, erken dönem tedbirleri basta olmak üzere, uzun süredir devam ettigi ilaçlama islemlerini titizlikle uyguladi. Sivrisinek ve zararli haserelerle mücadele kapsaminda haserelerin tespit edilen üreme alanlari tekrar tekrar ilaçlanarak dezenfeksiyon islemleri uygulandi. 28 mahallenin tamaminda devam eden çalismalarda üreme noktasi olabilecek durgun sular, kuyu, rögar ve dere kenarlari larvasitlerle ilaçlandi.

Çevre temizligi ve halk sagligi konusundaki hassasiyeti ile taninan Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya, “Sivrisinek ve zararli haserelerle mücadele çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Ilgili birim personellerimiz rögarlarda, yagmur suyu kanallarinda, su birikintilerinde ve sineklerin larva yapabilecekleri yerlerde, gerekli uygulamalari yapmaya devam ediyorlar. Amacimiz, larvasitleri kullanarak sivrisinekleri kaynaginda kontrol altina almak ve uçkun evresine yani insanlara zarar veren safhaya geçmeden sivrisineklerle mücadele edebilmek. Önceki yillarda da yaptigimiz uygulamalar sonucunda büyük oranda sivrisinek sorunu yasamamistik. Insallah bu yilda vatandaslarimizin rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirmelerini saglayacagiz. Vatandaslarimizin sagligi bizim en önemli önceligimiz. Bu dogrultuda erken dönemde baslatmis oldugumuz çalismalar yaz boyu devam edecek.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA