Kocaeli'nin 3 Aylik Raporu Açiklandi Açiklamasi 14 Suç Örgütü Çökertildi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, son 3 ayda 7 mafya, 5 kaçakçilik ve 2 mali olmak üzere 14 suç örgütünün çökertildigini açikladi.

Kocaeli'nin 3 Aylik Raporu Açiklandi Açiklamasi 14 Suç Örgütü Çökertildi
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin kentte 2024’ün ilk 3 ayinda yürüttügü faaliyetlere iliskin açiklamalarda bulundu.

Terör örgütlerine yönelik 38 operasyon gerçeklestirildigini söyleyen Vali Yavuz, "Bu operasyonlarda 97 kisi gözaltina alinmis, 16’si tutuklanmis ve 20’si ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir" dedi.



"29 organizatör tutuklandi"

Vali Yavuz, göçmen kaçakçiligiyla etkin mücadeleyi sürdürdüklerini ifade ederek, "46 operasyon gerçeklestirilmis, 59 organizatör yakalanmis ve 29 organizatör ise tutuklanmistir. Bu dönemde 818 düzensiz göçmen yakalanmis ve ilimizde bulunan geri gönderme merkezinden bin 245 kisi sinir disi edilmistir" diye konustu.



Son 3 ayda 42 kilogram eroin, 26 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Uyusturucu ile mücadele kapsaminda bin 909 operasyon gerçeklestirildigini vurgulayan Vali Seddar Yavuz, gözaltina alinan 2 bin 349 süpheliden 194’ünün tutuklandigini, 74’ünün ise adli kontrol sartiyla serbest birakildigini bildirdi. Zehir tacirleriyle etkin mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Yavuz, "Operasyonlarda 42 kilogram eroin, 7 kilogram skunk, 18 kilogram bonzai, 45 captagon, 26 kilogram metamfetamin, 6 kilogram esrar, bin sentetik ecza, 3 bin 511 ecstasy hap ve bin 91 kenevir bitkisi ele geçirilmistir" seklinde konustu.



14 çete çökertildi

Güvenlik birimlerinin bir diger mücadele alaninin vatandaslarin can ve mal emniyetini tehlikeye düsüren organize suç örgütleri oldugunu dile getiren Yavuz, "Bu konuyla ilgili de yogun mücadelemiz devam ediyor. Yine 3 aylik dönem içerisinde 23 operasyon gerçeklestirilmis, 117 kisi gözaltina alinmis, 24’ü tutuklanmis ve 48’i adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir. 7 mafya tipi organize suç çetesi çökertilmistir. 43 tabanca, 5 bin 61 fisek, 53 sarjör ve 17 kesici alet ele geçirilmistir. Özellikle mali kayiplara sebep olan kaçakçilikça da etkin mücadelemiz devam ediyor. Bu 3 aylik dönemde 97 operasyon gerçeklestirilmis, 153 kisi gözaltina alinmis, 7’si tutuklanmis, 12’si ise adi kontrol sartiyla serbest birakilmistir. Yerel, bölgesel ve ulusal olmak üzere 5 kaçakçilik suç örgütü çökertilmistir. 20 tabanca, 209 fisek, 5 bin 249 kilogram tütün, 3 bin litre akaryakit, 17 bin 820 sise alkollü içki, 315 eski eser ve sikke, 6 bin 696 paket kaçak sigara ve 7 milyon 643 bin 820 makaron ele geçirilmistir. Mali suçlarla ilgili emniyet ve jandarma birimlerimizce yürütülen 9 operasyonda 22 kisi gözaltina alinmis, 3’ü adli kontrol sartiyla serbest birakilmis, 2 mafya tipi mali suç çetesi çökertilmistir" ifadelerini kullandi.

"Suçlarin aydinlatma oranini yükseltmelere devam ediyoruz"

Vali Seddar Yavuz, açiklamasina söyle devam etti:

"Asayis olaylarina iliskin de ilimizde ekiplerimiz planli, sok uygulamalarla çalismaya devam ediyor. Özellikle suçlarin aydinlatma oranini yükseltmelere devam ediyoruz. Suçlarin büyük çogunlugunda bu oranimiz yüzde 95 ve üzeri. Sadece mallara karsi islenen suçlarda su anda yüzde 67 orana sahibiz. Bunu da kisa süre içinde yüksek hale getirmek için arkadaslarimiz yogun bir çalisma yürütüyor. Bu süreçte 4 bin 359 kisi yakalanmistir. Bunlardan bin 134’ü yakalanma emrine göre, 2 bin 396’si da ifade almaya yönelik olarak islemleri gerçeklestirilmistir."

"Yaya ölümlerinin bir kismi TEM üzerinde gerçeklesiyor"

Trafik kazalarinin üzerinde hassasiyetle durulmasi gereken bir konu oldugunun altini çizen Vali Yavuz, "Özellikle tüm vatandaslarimizi bir kez daha uyariyorum. Trafik kurallarina lütfen uyalim, uymayanlari da uyaralim. 3 aylik dönemde ölümlü ve yaralanmali kaza sayisi bin 382 olmustur. Bin 373 kisi yaralanmistir. Toplam ölü sayisi 26’dir. Bu sorunu mutlaka çözmeliyiz. Aldigimiz tüm tedbirlere ragmen yaya ölümlerini istedigimiz seviyeye çekmekte sorun yasiyoruz. Bunun sadece güvenlik birimlerinin ve bizlerin alacagi tedbirlerle engellenmesi mümkün degil. Çünkü hepinizin bildigi gibi bu konuyla ilgili son derece etkin çalismalar yaptik, kampanyalar yürüttük ancak özellikle otoyollarda dahi karsidan karsiya geçmeye çalisan vatandaslarimiz var. Otoyollari yaya geçmesin diye özellikle bariyerliyoruz. Maalesef yaya ölümlerinin bir kismi TEM üzerinde gerçeklesiyor. Bu konuyu bir kez daha toplumumuzun gündemine getirelim. Biz daha çok tedbir alacagiz ama son tahlilde trafige çikan vatandaslarimiz kurallara uyacaklar ki, biz de bu oranlari daha aza indirebilelim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA