Gümüshane'de Toz Bulutu Etkili Oldu

Gümüshane’ye dün aksam saatlerinden itibaren Misir ve Libya üzerinden gelen çöl tozlari kenti adeta kizila boyadi.

Gümüshane'de Toz Bulutu Etkili Oldu
Ülke genelinde etkili olan toz tasinimi Gümüshane’de de etkisini gösterirken, sabah saatlerinde yogun olan toz bulutu nedeniyle bazi vatandaslar nefes almakta güçlük çekti. Görüs mesafesinin azaldigi kent merkezinde yasayan Mustafa Akbulut, hemen her yil gerçeklesen ama bu yil etkisi daha fazla görülen toz tasiniminin çocuk ve hasta olan yaslilari rahatsiz ettigini söyledi.

Sabah kalktiklarinda gökyüzünün kizila boyandigini ve bir toz bulutunun gökyüzünü ve sehri kapladigini anlatan Akbulut, “Dün aksam ay isigini net göremiyorduk. Sabah kalktigimizda gökyüzünün kizila boyandigini gördük. Arastirdigimizda Afrika üzerinden gelen toz tasiniminin sehrimizin üzerini kapladigini ögrendik. Toz bulutunun bereket oldugu da söyleniyor. Bunun için yagmur olmasi lazim. Yagis olmayinca sehrin üzerinde bayagi kaldi ve hala da var. Umariz yakin zamanda bereketli bir yagmur yagar ve bu toz tasinimi topraklarimizi bereketlendirir. Bu durum basta astim hastalari olmak üzere akciger hastalarinin düsmani. Bu tür havalarda çocuklarin ve yaslilarin, astim hastalarinin disari çikmamalari gerekiyor. Umariz yaslilarimiz rahatsiz olmamistir” dedi.

Cuma gününden itibaren etkisini kaybedecegi tahmin edilen toz bulutu nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlügü de uyari yaparak, toz tasiniminin meydana getirecegi basta saglik problemleri olmak üzere görüs mesafesinde düsme, hava kalitesinde azalma, çamur seklinde yagis ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasini istedi.
Kaynak: İHA