Yozgat'ta 23 Nisan Cosku Ile Kutlandi

Yozgat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 104. yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Yozgat'ta 23 Nisan Cosku Ile Kutlandi
Atatürk Büstüne çelenk sunulmasiyla baslayan kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Meydani’nda devam etti.

Saygi durusu ve istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda Il Milli Egitim Müdürü Ismail Altinkaynak, günün anlam ve önemine dair konusma yapti. Altinkaynak, “Bagimsizligi karakter edinmis, ezelden beri hür yasamis ve gelecekte de hür yasama azim ve iradesinde olan necip milletimizin 104 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde tutkuya dönüsen bagimsizlik mücadelesinin en önemli kararlarindan birisi olan TBMM ’nin açilis yil dönümünü hep birlikte, bir defa daha huzur ve cosku içerisinde kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz.” dedi.

Programda Cumhuriyet Ortaokulu ve Sehit Abdullah Bozkurt Ilkokulu ögrenciler tarafindan okunan siirler ve halk oyunlari ile Sakarya Ilkokulu Izci Grubunun gösterileri katilimcilardan büyük begeni topladi. Gösterilerin ardindan okullar arasi yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.

Programa Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, Alay Komutani Albay Necdet Özcan, Il Emniyet Müdürü Recep Tecimer, kurum müdürleri, aileler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA