Ocakta Unutulan Yemek 5 Katli Binada Yangina Sebep Oldu

Sultangazi’de ocakta unutulan yemek, 5 katli binada yangina neden oldu. Yogun duman nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 1’i bebek 3 kisi itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilarak tahliye edildi.

Ocakta Unutulan Yemek 5 Katli Binada Yangina Sebep Oldu
Yangin, dün saat 18.30 siralarinda Sultangazi Ugur Mumcu Mahallesi 2286 sokak üzerinde meydana gelen yangin korku dolu anlara neden oldu. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde bulunan 5 katli binanin giris katindaki dairede unutulan yemek nedeniyle dumanlar üst katlara çikti. Dumanlari fark eden bina sakinleri durumu polis, itfaiye ve saglik ekiplerine haber verdi. Yogun duman nedeniyle bazi vatandaslar üst katlarda mahsur kaldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahalede bulundu. Duman nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 1’i bebek 3 kisi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarildi.

Mahsur kalan vatandaslarin kurtarildigi o anlar ise kameraya yansidi. Görüntülerde ev sahibi kadinin komsulari tarafindan teselli edilmeye çalisildigi ve 1’i bebek 3 kisinin itfaiye ekipleri tarafindan merdiven yardimi ile tahliye edildikleri görülüyor.

Itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasi yangin kontrol altina alinirken, yangin sonrasi ekipler duman tahliye çalismasi yapti. Yapilan çalismalarin ardindan yangin tamamen söndürüldü.

Yanginda can kaybi ve yaralanma olmazken, yangin sonrasi dairede maddi hasar meydana geldi.

Yangini gören Onur Atici, "Mahalledeki komsumuz ocakta yemek unutmus ve yemekten dolayi yogun bir duman vardi. Itfaiye ekipleri geldiler ve yemegin bulundugu ocagin atesini söndürdüler ve dumani disariyi tahliye ettiler. Üst katta bulunanlarin dumandan etkilenmemeleri için itfaiye ekipleri merdiven yardimi ile üst katlardaki çocuklar ve ufak bebek vardi onlari kurtardilar herhangi bir sikinti yok" ifadelerini kullandi.

Ocakta unutulan yemek nedeniyle 5 katli binada mahsur kalan vatandaslarin itfaiye ekipleri tarafindan tahliye edildikleri anlar ise kameraya yansidi.
Kaynak: İHA