Otobüsün Arkasini Görenler Sasti Kaldi

Ramazan Bayrami tatilinde TEM Otoyolu’nda çekilen görüntüler sürücüleri ikiye böldü. Otobüsün arkasinda LED’li kayan yazi ekleyerek bekarligini dile getiren soförün diger sürücülerin dikkatini dagitarak trafigi tehlikeye soktugunu söyleyen de oldu, meslektasini destekleyen de.

Otobüsün Arkasini Görenler Sasti Kaldi


Ramazan Bayrami tatilinde TEM Otoyolu’nda çekilen görüntüler trafigi tehlikeye soktu. 06 DTY 595 plakali otobüs soförü trafigi tehlikeye sokarak sürekli serit degistirirken araç arkasinda yazilan LED’li kayan yazilarda sürücülerin dikkatini dagitti.

Bir vatandas otobüs sürücüsünün sürekli serit degistirerek trafigi tehlikeye soktugu anlari kaydetti.

Otobüs arkasinda yazilan yazilar ise sürücünün evlenmek istedigini düsündürdü. Bazi otobüs sürücüleri yazinin diger soförlerin dikkatini dagitarak kazaya davetiye çikarttigini dile getirirken bir sürücü ise meslektasini savunarak, "Kamyon arkasi yazilari ata mirasimiz" diyerek yazilari okumaya çalisarak trafigi tehlikeye sokanlarda suç buldu.

"Kazaya davetiye çikariyor"

46 yildir soförlük Yakup Can durumun tehlikeli oldugunu belirterek, "Anladigim kadariyla soför arkadas evlilik programi yapar gibi Esra Erol’u canlandiriyor. Diger sürücüler otobüsün arkasindaki yaziyi okurken riske girecek. Otobüs sik sik serit degistiriyor. Araç çok riskli hareketler yapiyor. Yazilarin kaldirilmasi gerekiyor. Yazilar isikli olmasi sebebiyle diger sürücülerin dikkatini dagitiyor. Kamyon arkasi yazilari da yasaklanmisti. Sürücünün resmen reklam yapiyor. Kazaya davetiye çikariyor. Sürücüler ufak göz açip kapamada bile her an kaza yapabiliyor" diye konustu.



Meslektas arkadasini savunan ve durumun normal oldugunu söyleyen Çaglar Özkutlu, “Türkiye’nin birinci sirdaki gündemi evlilik programi. Diger sürücülerin ve yolcularin yaziyi merak edip okumasinin anlami yok. Sürücüler yaziyi okumak için özen gösterecegine tabelalara özen gösterseydi bayramda trafik iskencesi yasamazdik. Vatandas biraksin otobüsün, kamyonun arkasinda ne yazdigini kendilerine yazilan banka icralarini takip etsin. Kamyon arkasi yazilari ata mirasimiz bu sebeple yazilari yasak edemezler. Kimi çocugunun adini, kimi sevdiginin adini yazdiriyor. Mesela Ankara’da büyük bir gündem vardi, ‘Askimiz Keçiören metrosu gibi hiç bitmesin’. Bunu basbakanlar bile söylüyordu. Kamyon arkasi yazilari artik bunlara düstü. Kamyon arkasi yazilarini alip da mecliste okuyan milletvekillerimiz bile var. Yazilarda trafigi tehlikeye sokacak hiçbir sey yok. Yola çikinca ben, besmele ile basliyorum, sürücü arkadasimiz da özenmis yazi yazmis. Bunda hiçbir sorun yok. Trafigi tehlikeye atacak bir durum da yok" diye konustu.



"Yollarda otobüs arkasi yazilara çok denk geliyoruz"

Kabin görevlisi Salih Yamali ise "Yazilarin dikkat çekici ve yanlis oldugunu düsünüyorum. Bu tür yazilar kazalara sebebiyet verebilir. Yollarda otobüs arkasi yazilara çok denk geliyoruz. Otobüsler sirketin reklami yapabilir, güzergâhini verebilir ama diger yazilar dikkat çekici. Keyfe keder görüntü olmus. Sürücüler yaziyi okurken yavaslayinca trafigi de etkiliyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA