Ankara Büyüksehir Belediyesinde Yeni Dönemin Ilk Meclis Toplantisi Yapildi

Ikinci kez Ankara Büyüksehir Belediye Baskani seçilen Mansur Yavas ve Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi’nin yeni üyeleri nisan ayi toplantisini gerçeklestirdi. Toplantida konusan Yavas, “Milletin takdiri ne ise o takdir bizim basimizin, gözümüzün üzerinedir. Tek bir temennimiz vardir o da Ankara’ya hep birlikte hizmet etmektir. 25 ilçe belediye baskanimizin tamamini is birligi yapmaya ve el ele vererek Baskente yakisir bir dönemi hep birlikte yasamaya davet ediyorum. Farkli dünya görüsüne sahip olabiliriz. Farkli siyasi anlayislara sahip olabiliriz ancak eminim ki hepimizden amaci tüm siyasi görüslerden öte önce kentimize ve ülkemize hizmet etmektir” dedi.

Ankara Büyüksehir Belediyesinde Yeni Dönemin Ilk Meclis Toplantisi Yapildi
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardindan ikinci kez Ankara Büyüksehir Belediye Baskani seçilen Mansur Yavas, yeni Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesiyle birlikte nisan ayi toplantisina baskanlik etti.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi Baskanlik Divani için Meclis birinci ve ikinci baskanvekili ile 4 asil ve 2 yedek kâtip üyenin seçimi de tamamlandi.

Yavas: “Görevde bir bes yili geride biraktik”

Belediye Meclis Toplanti Salonu’nda yeni meclis üyelerini selamlayarak tokalasan Yavas, sözlerine, “31 Mart seçimlerinin Ankara’miza ülkemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Yeni döneme baslamadan önce Istiklal mücadelemizi veren Ankara’mizi Baskent yapan, bizlerin bugün bu mecliste bulunmasina vesile olan demokrasimizin ve bagimsizligimizin mimari, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, gelmis geçmis tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyorum. Ruhlari sad olsun. Göreve ilk kez baslayan saygideger meclis üyelerimiz ile yeniden aday olup tekrar seçilerek aramizda bulunan meclis üyelerimize de hayirli olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrica yine milletimizin tercihi ile göreve baslayan 25 ilçemizin kiymetli belediye baskanlarina da hayirli olsun dileklerimi iletiyorum, görevlerinde basarilar diliyorum” diyerek basladi.

Yavas, açiklamalarina su sözlerle devam etti:

“Degerli meclis üyeleri, kiymetli Ankaralilar, görevde bir bes yili geride biraktik. Bu süreçte seffaf, katilimci, hesap verebilir bir yönetim anlayisiyla kentimizi yönetmeye çalistik. Kimseyi ayirt etmeden, nereden kime kaç oy çiktigina bakmadan adil bir sekilde kentimize hizmet ettik. Meclisimizde zaman zaman tartistik zaman zaman gerildik ama her seyden önce geçtigimiz dönemde haksiz tek bir imar artisi yapilmamasi ya da ranta yönelik tek bir karar alinmamasi bizim için diger tüm konulardan daha degerlidir. Bu konuda ortak irade koyan tüm gruplara tesekkür ediyorum. Yine parti ayirt etmeksizin meclisimizin tamamina yakiniyla alinan kararlarda farkli düsünsek de uyumlu bir sekilde çalistik. Ancak su konuya deginmeden geçemeyecegim. Maalesef geçtigimiz dönemde burasi birkaç kisinin kentin seçilmis baskanina sürekli hakaret ettigi, iftira attigi, karalama siyaseti yaptigi birlesimlere maalesef sahne olmustu. Vatandaslarimiz bunlarin cevabini seçimde verdi.”

Yavas: “Bu dönemde de el ele, omuz omuza verecegiz ve kentimizi gelecek günlere hep birlikte tasiyacagiz”

6 milyon Ankaraliya esit hizmet etmek için çok çalisacaklarinin sözünü veren Yavas, konusmasini su sözlerle tamamladi:

“Yeni dönemde Ankara Büyüksehir Belediye Meclisi’ne ve üyelerine yakismayan bu davranislarin insallah olmamasini temenni ediyorum. Milletin takdiri ne ise o takdir bizim basimizin, gözümüzün üzerinedir. Tek bir temennimiz vardir o da Ankara’ya hep birlikte hizmet etmektir. 25 ilçe belediye baskanimizin tamamini is birligi yapmaya ve el ele vererek Baskent’e yakisir bir dönemi hep birlikte yasamaya davet ediyorum. Farkli dünya görüsüne sahip olabiliriz. Farkli siyasi anlayislara sahip olabiliriz ancak eminim ki hepimizden amaci tüm siyasi görüslerden öte önce kentimize ve ülkemize hizmet etmektir. Bu nedenle bu mecliste yer alan tüm partilerin ortak akli isletecegine yürekten inaniyorum. Kimseye önyargimiz bulunmamaktadir. Kimsenin iyi niyetinden de süphem yoktur. Geçtigimiz dönemde oldugu gibi su konunun altini çiziyorum; hepimiz insaniz hata yapabiliriz. Birbirimizi uyarmak, hata varsa düzeltilmesini saglamak bizim hep birlikte bizim bu millete karsi sorumlulugumuzdur. Bu dönemde de oy verenle vermeyen vatandasimiz arasinda bir fark olmayacagini 6 milyon Ankaraliya esit hizmet etmek için çok çalisacagimiza da söz veriyorum. Gündelik siyasi konulara vakit ayirmadan sadece Ankara’miz için çalisacagimiza ve kaynaklari kentimiz için harcayacagimiza söz veriyorum. Pandemide, depremde, selde, yanginda oldugu gibi bundan sonra da ülkemizde nerede bir problem varsa Hizir gibi kosup vatandaslarimizin yaninda olacagimiza söz veriyoruz. Inaniyorum ki bu dönemde de el ele, omuz omuza verecegiz ve kentimizi gelecek günlere hep birlikte tasiyacagiz. Bu tarihi sorumluluk bizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten devlet kahramanlarimizdan, elbette sehit ve gazilerimizden emanettir. Emanetlerine sonsuza dek sahip çikacagiz.”
Kaynak: İHA