DSI'den Son 21 Yilda Bolu'ya 7 Milyar 8 Milyon Liralik Yatirim

Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, son 21 yilda Bolu’ya 7 milyar 8 milyon liralik yatirim yapildigini açikladi. Yapimi devam eden barajlara iliskin açiklamalarda bulunan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Bu barajlarin tamamlanmasiyla 14 bin 835 hektar tarimsal araziyi daha sulama suyuna kavusturmayi hedefliyoruz" dedi.

DSI'den Son 21 Yilda Bolu'ya 7 Milyar 8 Milyon Liralik Yatirim
Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yilda Bolu’da yapilan yatirimlari açikladi.

Bolu’da 8 bin 340 dekar araziyi suyla bulusturduklarini ifade eden DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 21 yilda Bolu’da insa ettigimiz 2 sulama tesisi ile 8 bin 340 dekar tarimsal araziyi sulamaya açtik" diye konustu.



"Bolu’muza 3 baraj ve 1 gölet kazandirdik"

Bolu topraklarinin tarimsal üretim potansiyeliyle Türkiye’de önem arz ettigini söyleyen Mehmet Akif Balta, "Bolu’da refah düzeyinin artmasi için son 21 yilda 61 tesis ile 7 milyar 8 milyon TL yatirim yaptik. Bolu’da son 21 yilda 3 baraj ve 1 gölet insa ettik" seklinde konustu.



"Vatandaslarimizi ve topragimizi güvence altina aliyoruz"

Bolulu çiftçilerin tarimsal arazilerini özveriyle degerlendirdiklerini de vurgulayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Bolu’nun su kaynaklarini degerlendirmek için yeni barajlar insa ediyoruz. Su anda 1 barajin yapim çalismalari devam ediyor. Bu barajlarin tamamlanmasiyla 14 bin 835 hektar tarimsal araziyi daha sulama suyuna kavusturmayi hedefliyoruz. Bolu’da taskin riskini azaltmak için son 21 yilda tamamlanan 44 taskin koruma tesisi ile Bolu sehir merkezinde 46 yerlesim yeri ve bin 350 dekar arazinin taskin kontrolü saglanmistir. 5 taskin koruma tesisinin de insaat çalismalari devam etmektedir. Hayata geçirdigimiz taskin koruma tesisleriyle taskin riskini azaltiyor, vatandaslarimizi ve topragimizi güvence altina aliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA