Ispanya'dan UNRWA'ya 20 Milyon Euroluk Maddi Yardim

Ispanya Disisleri Bakani Jose Manuel Albares, ülkesinin Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi’na (UNRWA) 20 milyon euro maddi destek saglayacagini duyurdu.

Ispanya Disisleri Bakani Jose Manuel Albares, Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi’na (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile Ispanya’nin baskenti Madrid’de bir araya geldi.

Görüsmenin ardindan açiklamalarda bulunan Albares, ülkesinin UNRWA 20 milyon euro maddi destek saglayacagini duyurarak, yeni yardim ile Gazze’deki insani yardim çalismalarinda UNRWA’nin desteklenmesini ve bölgedeki yaklasik alti milyon Filistinli mültecinin gida, egitim ve saglik ihtiyaçlarini karsilanmasinin amaçlandigini söyledi.



Birlesmis Milletler üyesi ülkelerin bagislariyla finanse edilen UNRWA, 1960 yilindan bu yana Filistinli mültecilere saglik, egitim ve çesitli alanlarda hizmet veriyor. Filistinli mültecilere insani yardim destegi de saglayan UNRWA, 7 Ekim’de Gazze Seridi’ne yönelik saldirilar baslatan Israil’in hedefi haline geldi. UNRWA tesislerini hedef alan Israil, UNRWA personelini Hamas’in 7 Ekim’deki saldirisina katilmakla suçlamisti. Israil’in bu suçlamalarinin ardindan Birlesmis Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres sorusturma baslatilmasini istemis, aralarinda ABD’nin de bulundugu çok sayida ülke UNRWA’ya maddi destegini durdurma karari almisti. Norveç, Ispanya ve Irlanda UNRWA’ya destegin sürmesi gerektigini vurgulamisti.
Kaynak: İHA