Izmit Körfezi Için 'Kritik Öneme' Sahip O Tesis Dönüsecek

Kocaeli’nin Basiskele Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Adayi Mehmet Yasin Özlü, Izmit Körfezi’ne atik su saliniminin engellenmesinde önemli rol oynayan Yeniköy Biyolojik Aritma Tesisi’nin yeni dönemde ileri biyolojik aritma tesisine dönüstürülecegini söyledi.

Izmit Körfezi Için 'Kritik Öneme' Sahip O Tesis Dönüsecek
31 Mart’ta gerçeklestirilecek Mahalli Idareler Genel Seçimi’ne sayili günler kala Basiskele Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki’nin Basiskele Belediye Baskan Adayi Mehmet Yasin Özlü projelerini tanitti. Program Yesilyurt Mahallesi’ndeki Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi’nde yogun katilimla gerçeklesti. Baskan Özlü, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladigi Basiskele Devlet Hastanesi, Engelsiz Yasam ve Destek Merkezi, Kapali Spor Salonu, Kongre Merkezi Seymen Millet Bahçesi ve Izmit- Yalova Otoyolu projelerinin bütçelerinin ve yerlerinin büyük oranda belirlendigini ifade etti.

Baskan Özlü, atik sularin aritilmasinda kullanilan ve Izmit Körfezi’ne atik

su saliminin engellenmesinde büyük önem tasiyan Yeniköy Biyolojik Aritma Tesisi’nin Kocaeli Büyüksehir Belediyesi isbirligiyle ileri biyolojik aritma tesisine dönüseceginin müjdesi verdi.

“Kayirmadan ve ayirmadan herkese hizmet etmeye çalisiyoruz”

Basari çitasini yeni dönemde daha yüksege tasimak için elinden geleni yapacagini söyleyen Basiskele Belediye Baskani Mehmet Yasin Özlü, “Kayirmadan ve ayirmadan herkese hizmete etmeye çalisiyoruz. Güzel isler markamiz oldu. Yeni bir baslangiç için yola çiktik. Süreklilik yine rehberimiz olacak. Basiskele’ye verdigimiz ve onlarin memnuniyetine mazhar olan güzel islerimizi genisleterek yolumuza devam edecegiz. Basiskele hizmetin en güzeline layik. En güzele ulasmak için hizmet ve eserlerimize yenilerini ekleyecegiz. Gerçek belediyecilik hizmetleriyle Basiskele’nin marka degerini ve yasam kalitesini hep birlikte yükseltecegiz. Parolamiz belli; en güzeli millete hizmet, mavisine mavi, yesiline yesil katmak. Çocuklarin, gençlerin, yaslilarin, kadinlarin, engellilerin, Basiskele’de yasayan herkesin yasam sevincini yükseltmek. Bu amaçla çok sayida proje hazirladik fakat süphesiz bu projelerden ibaret yeni bir döneme baslamiyoruz. Basiskelelinin nerede, ne zaman, ne ihtiyaci olursa en güzelini yapmak için yeniden yollara çikiyoruz. Bu yolda yalniz yürümedik, yine yalniz yürümeyecegiz. Cumhur Ittifakimiz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz, bakanliklarimiz, en önemlisi Basiskele’nin güzel insanlari ayni vizyonla yanimizda” dedi.



“Ileri biyolojik aritma tesisine dönüstürülecek”

Yenilenebilir Enerji Yatirimlari ve Yeni Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi projelerine deginen Baskan Özlü, “Örnek olmasi hedefiyle Basiskele Belediye Binasi ve Fen Isler Müdürlügü binalarinin çatilarinda günes enerjisi sistemleri var. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ilçemize yenilenebilir enerji kaynaklari kazandiracak. Pasadag Hidroelektrik Santrali planladi. Yeniköy Biyolojik Aritma Tesisi ileri biyolojik aritma tesisine dönüstürülecek” diye konustu.

Programa Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yilmaz, AK Parti Il Baskani Sahin Talus, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Baskani Murat Nuri Demirbas, Büyük Birlik Partisi (BBP) Il Koordinatörü Metehan Küpçü, eski Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Ibrahim Karaosmailoglu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA