Kayisi Agaçlari Çiçek Açti, Ortaya Görsel Sölen Çikti

Türkiye’nin sofralik kayisi üretiminde ilk siralarda yer alan İçel’de, baharla birlikte tomurcuklarin çiçege dönmesiyle ortaya essiz bir manzara çikti.

Kayisi Agaçlari Çiçek Açti, Ortaya Görsel Sölen Çikti
Türkiye’de yas sebze ve meyve üretiminde ilk siralarda yer alan İçel’de 2 milyondan fazla kayisi agaci bulunurken, her yil ortalama 170 bin ton ürün elde ediliyor. Kentte üretimin büyük bir bölümü Mut ilçesinde yapiliyor. Gülnar, Silifke ve Erdemli ilçelerinde de önemli miktarda üretim yapilirken tomurcuklanan agaçlar baharla birlikte çiçeklendi. Agaçlarin çiçek açmasiyla bahçeler beyaza bürünerek adeta gelinligini giydi. Yesil ve beyazin birlesmesiyle dogal bir stüdyoya dönüsen ve görenleri güzelligi ile etkileyen bahçeler, görsel sölen sundu.

Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi’nde 50 dönümlük alanda limonun yani sira kayisi da yetistirdiklerini belirten Ali Degirmenci, "Bahar geldi, kayisilarimiz güzel bir görüntü verdi. Eger afet olmazsa bu sene güzel bir verim bekliyoruz" dedi.

Vatandaslarin görsel sölen sunan bahçelerinde fotograflar çektigini aktaran Degirmenci, kendilerinin de su anda gübreleme ve sulama gibi bahar bakimlarini yaptiklarini kaydetti.

Yaklasik bir ay sonra çiçeklerin çaglaya dönüsecegine deginen Degirmenci, haziran ayindan itibaren ise kayisi hasadina baslayacaklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA