Artvin'de Tir Kuyrugunda Iftar Telasi

Artvin’de, tir soförlerinin Sarp Sinir Kapisi’nda zorlu ramazan mesaileri sürüyor. Kilometrelerce uzayan tir kuyrugunda sürücüler, ekmek teknelerinde hazirladiklari iftar sofralarinda oruçlarini açiyor.

Artvin'de Tir Kuyrugunda Iftar Telasi
Artvin’in Kemalpasa ilçesinde bulunan Sarp Sinir Kapisi’nda Gürcistan’a geçmek için bekleyen tir sürücülerinin olusturdugu kuyruk kilometrelerce uzadi. Günlerce siranin kendilerine gelmesini bekleyen tir sürücüleri, ailelerinden uzakta oruçlarini açti. Türkiye’nin dört bir yanindan gelen sürücüler, tir parklarini doldurunca Karadeniz sahil yolu üzerinde bulunan yolun kenarina park ederek siralarini beklemeye basladi.

Tir kuyrugu bu kez Ramazan ayina denk gelince, sürücüler araçlarinda kendi imkanlariyla hazirladiklari yemeklerle oruçlarini açtilar.

20 yillik tir soförü Gürsel Emen (63), "Su anda Gürcistan’a girmek için sira bekliyorum Hopa’dayiz. 48 saattir siranin gelmesi için bekliyorum. Sanirim 24 saat yine beklemem gerekecek. Hava güzel olunca araçlarimizda iftar açiyoruz. Yagmurlu olursa restoranlarda iftarimiz açiyoruz. Bizde bugün iftarimizi Hopa’da açacagiz. Yemegimizde bugün balik var yaninda salatamiz var. Allah hereksin niyetini kabul etsin. Tircilik macera isi, para kazanmadan yada az kazanarak isteyen buyursun yapsin. Zorlugu var, katlanmak lazim. Allah büyün meslektaslarima kolaylik versin” dedi.

Mehmet Öz (52) ise, “Son yillarda gümrük kapilari çok yogun, Azerbaycan’a gitmek için Hopa’da sira bekliyorum. Ramazan dolayisiyla iftar saati yaklasti. Bugün Allah’a sükür yagmur yagmiyor. Bizim için büyük avantaj, iftarimiz burada açacagiz. Tiricilik zor aileden uzaksin, bir nevi gurbet. Biz alistik bu meslek hastalik gibi arkadan gelen gençlerimiz bu isi tercih etmiyor. Bütün arkadaslara kazasiz belasiz hayirli yolculuklar dilerim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA