Erzincan'da Saglik Çalisanlarina 'Personel Destek Uyum Egitimi' Verildi

Erzincan’da Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi saglik çalisanlarina yönelik “Personel Destek Uyum Egitimi” düzenlendi.

Erzincan'da Saglik Çalisanlarina 'Personel Destek Uyum Egitimi' Verildi
Konuya iliskin Il Saglik Müdürlügünden su açiklama yapildi:

“Acil obstetrik bakim egitimi. Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programlarin basinda 2009 yilinda uygulamaya konulan Acil Obstetrik Bakim Programi gelmektedir. Acil obstetrik bakim (AOB) gebeligin baslangicindan dogum ve dogum sonrasi ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatini tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanimlanmaktadir. Programin hedefi yaygin obstetrik bakim hizmetlerine kolay ulasilabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini gelismis ülkeler seviyesine indirmektir.

Bu amaçla Hizmet Içi Egitim kapsaminda, Halk Sagligi Hizmetleri ÇEKÜS Birimi’nin önderliginde, Mengücek Gazi Egitim Arastirma Hastanesi saglik çalisanlarina, 29 Subat- 01 Mart 2024 tarihlerinde, Il Ambulans Servisi Bashekimligi egitimcilerimiz; Paramedik Songül Gürler, Paramedik Çigdem Hastaoglu ve Paramedik Umud Demir tarafindan ‘Personel Destek Uyum Egitimi’ verilmis olup, katilimcilara belgeleri takdim edilmistir.”
Kaynak: İHA