Hamza Dag Açiklamasi 'Balkan Türkleri Gibi Çalisip, Projeleri Hayat Geçirecegiz'

AK Parti Izmir Il Baskanligi tarafindan düzenlenen iftarda, Balkan Göçmenleri ile bulusan AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Adayi Hamza Dag, "Balkan Türkleri gibi çalisip, projeleri hayat geçirecegiz" dedi.

Hamza Dag Açiklamasi 'Balkan Türkleri Gibi Çalisip, Projeleri Hayat Geçirecegiz'
AK Parti Izmir Il Baskanligi ev sahipliginde Balkan Göçmenleri ile Iftar Yemegi etkinliginde, AK Partili kurmaylar Balkan Göçmeni vatandaslar ile bulustu. Izmir Iktisat Kongresi Binasi’nda gerçeklesen etkinlige, ev sahibi AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili, AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hamza Dag, AK Parti Konak Belediye Baskan Adayi Ceyda Bölünmez Çankiri, AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili, MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin, Eski Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Sadik Ahmet’in esi Isik Sadik Ahmet ve milletvekillerinin yani sira sivil toplum üyesi temsilcileri ve Balkan Göçmeni vatandaslar katildi.



"Izmir için hayalimiz var"

Balkan Göçmenleri ile iftar yemeginde konusan AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Adayi Hamza Dag, “Izmir için hayalimiz var. Istiyoruz ki bu hayale yürürken sizin de desteginizi hissedelim. 31 Mart’ta hayalimize giden yolda bize omuz verin. Bu omuz, yalnizca Hamza Dag’a verilmis bir destek olmayacaktir. Insallah sizlerin bize vereceginiz destek; Trafik çilesinden kurtulmus bir sehre, Masmavi, tertemiz, güzel kokan bir körfeze, tüm ilçelerinde yeni bir vizyonu yasayan, isildayan Essiz Izmir’e verilecek bir destek olacaktir" dedi.

Dag, daha sonra Izmirliler için hazirladiklari projelerden de bahsetti.

"Balkan Türkleri gibi çalisip, projeleri hayat geçirecegiz"

"Biz, Balkan Türk’ü neyi ifade eder iyi biliriz. Güveni, iradeyi, çaliskanligi, vatana hasret çekmeyi ifade eder" diyen Dag, "Tüm benzerliklerimiz ve farkliliklarimizla biz birbirimizi taniriz. Yillardir durmadik çalistik Izmir’in sokaklarini adim adim arsinladik. Bu yillar boyunca Izmir’imizi daha güzel ve yasanabilir bir sehir yapma yolunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Tipki sizin atalarinizin yaptigi gibi. Oldugumuz yer vatanimizdir diyerek vatanimiza borcumuzu ödemeye çalistik. Bugün hayir niyetle bir yola çiktik. Essiz Izmir’imize yeni bir vizyon kazandirmak, Izmirlilere hak ettikleri hizmeti verebilmek için Büyüksehir adayi oldum. Biz de insallah muhacirlar gibi yorulmadan ve yilmadan çalisacagiz" sözlerine yer verdi.

"Bu hikayeyi herkese anlatmaliyiz"

Programda konusma yapan eski Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ise, "Ben Balkan kimligimle her zaman gurur duydum ve gurur duymaya da devam edecegim. Bir taraftan bizim için her zaman çok güzel hatiralar barindirirken, diger taraftan yüz yil geçmis olmasina ragmen çok büyük travmalar da var. Balkanlarda yasayan, Balkanlardan göçen herkesin acikli bir hikayesi var. Ama bu hikayeyi herkese anlatmaliyiz. Travmadan da bir yandan kurtulmaliyiz ama bu hikayeyi de canli tutmaliyiz. Ayrica 10 gün içerisinde de seçim var. Hamza Dag’in da esi Balkan göçmeni; enistemize destek istiyorum. Bir kardesiniz olarak destek istiyorum. Ilçelerde çok güzel, çok yakisikli Balkan Göçmeni adaylarimiz var. Balkan Göçmeni olmasa da mutlaka akrabalarda olanlar var. Bunlarin hepsine destek istiyorum. Bizim bir ve beraber olmamiz lazim. Bu hikayeyi ayakta tutmamiz lazim" diye konustu.



"Balkanlardan vatan haini çikmaz"

AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili da, "Balkanlardan sagci çikar, solcu çikar ama asla vatan haini çikmaz. Bir hirkayla, aylarca, günlerce, her türlü sikintiyla; mübadele öncesinde de mübadele döneminde de birçok Balkan kardesimiz Anadolu topraklarina tesrif ettiler. Türkiye Cumhuriyeti son 22 yildir Balkan kardeslerimizin, orada kalanlarin yaninda sapasaglam durmakta. Çanakkale Savasi’nda 20 bin Balkanli gencimiz Çanakkale’ye geldi. Bundan sadece 3 bin tanesi gazi olarak geri döndü. 17 bin tanesi Gelibolu’da ve Çanakkale’de sehit olarak yatiyor" açiklamasinda bulundu.

"Insallah Türk, güçlü olur, birlik olur"

MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin ise, "Gazze’de Müslümana bisküvi atiyorlar ölsün diye Yahudi’ye bomba atiyorlar öldürsün diye. Türk uyanmadikça bu zulümler bitmeyecek. Türkler ayaga kalkmali. Cumhuriyetin ikinci yüzyilinda insallah Türk güçlü olur, bir ve birlik olur, bu zulümlerin tamamindan kurtulur" ifadelerini kullandi.

Programin sonunda Bati Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesinin lideri olan Doktor Sadik Ahmet’in hayat hikayesini konu eden Sadik Ahmet Filmi gösterimi gerçeklesti.
Kaynak: İHA