Elazig'da Bir Ayda 223 Trafik Kazasi Meydana Geldi

Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi tarafindan yayimlanan trafik istatistik bültenine göre, Elazig’da subat ayinda meydana gelen 223 trafik kazasinda 1 kisi hayatini kaybederken 130 kisi de yaralandi.

Elazig'da Bir Ayda 223 Trafik Kazasi Meydana Geldi
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Baskanligi istatistiklerine göre, Elazig’da subat ayinda 223 trafik kazasi meydana geldi. Istatistiklere göre, kentte meydana gelen 223 kazada 130 kisi yaralanirken 1 kisi hayatini kaybetti. Kazalarin 90’inin yaralanmali, 133’ünün ise maddi hasarli oldugu açiklandi.

Trafik kazalarinda en sik görülen sürücü hatalari; araç hizini yol, hava ve trafigin gerektirdigi sartlara uydurmamak, kavsak, geçit ve kaplamanin dar oldugu yerlerde geçis önceligine uymamak, serit izleme ve degistirme kuralina uymamak, arkadan çarpma, dönüs kurallarina uymamak, kirmizi isik veya görevlinin dur isaretinde durmamak, tasit giremez trafik isareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaslamamak, yayalara geçis hakki vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, asiri hizla araç kullanmak, geçme yasagi olan yerlerden geçmek ve hatali sekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak siralandi.
Kaynak: İHA