Rusya Ve Ukrayna Arasinda Esir Takasi Yapildi

Rusya ile Ukrayna arasinda yapilan esir takasi anlasmasi dogrultusunda karsilikli olarak 100’er asker takas edildi.

Rusya Ve Ukrayna Arasinda Esir Takasi Yapildi
Rusya ile Ukrayna arasinda esir takasi gerçeklesti. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy yaptigi açiklamada, esir takasi anlasmasi dogrultusunda 100 Ukraynali askerin teslim alindigini belirterek, “100 Ukraynali daha Ukrayna’da evlerinde. Tümü kendi topraklarina döndü. Her biri için çalisiyoruz ve herkesi geri alana kadar durmayacagiz” dedi.

Rusya Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, esir takasi anlasmasinin Birlesik Arap Emirlikleri’nin (BAE) arabuluculugunda gerçeklestigi belirtilerek, “8 Subat 2024’te müzakere süreci sonucunda esaret altinda altinda olan 100 Rus asker, Kiev rejiminin kontrolündeki topraklardan geri getirildi.

Karsiliginda Ukrayna Silahli Kuvvetleri’nden 100 esir teslim edildi. Serbest birakilan askeri personel, Rusya Savunma Bakanligi’na bagli saglik kurumlarinda tedavi ve rehabilitasyon için Rus Havacilik ve Uzay Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçaklariyla Moskova’ya nakledilecek. Rus askeri personelinin esaretten dönüsü sirasinda Birlesik Arap Emirlikleri insani arabuluculuk sagladi” denildi.
Kaynak: İHA