Artvin Borçka'da Caminin Içinde Mahsur Kalan Cemaat O Anlari Anlatti

Artvin’in Borçka ilçesinde meydana gelen sel ve su baskinlarinda camide mahsur kalan cemaat, panik ve korku anlarini anlatti. Miraç Kandili için camide bulunan bir kadinin yükselen sel sulari ile korkarak kalp krizi geçirdigi ögrenilirken, hastaneye kaldirilan kadinin durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Artvin Borçka'da Caminin Içinde Mahsur Kalan Cemaat O Anlari Anlatti
Artvin’de iki gündür araliksiz devam eden saganak yagis nedeniyle Borçka ilçesinde derelerin de tasmasiyla ev ve is yerleri sular altinda kalirken, yollar göle döndü. Küçükköy Mahallesi’ndeki Kaleiçi Camii’nde Hopa-Borçka karayolundan gelen sular nedeniyle cemaat mahsur kaldi. Suyun siddetli sekilde geldigini gören camideki 2 kadin panik yaparak fenalasti. O sirada camide olan ve yengesinin kalp krizi geçirdigini ifade eden Ahmet Çakir, korku dolu anlari anlatti. Suyun gelisini hemen cami imamina söylediklerini ve o esnada vatandaslarin panik yapmaya basladigini kaydeden Çakir, “Dün herkesin bildigi gibi kandil programi vardi. Yatsi namazimizi kildik, hocamiz duaya baslamisti ki oglum geldi ’Baba su tasmis’ dedi.

Hoca duayi kesti, kapiya çiktik, diz boyunu geçmisti. Ama kadinlar ve yaslilar geçemedi. Hatta kiz çocuklari içeride büyük panik yasadi. Yengem korkudan kalp krizi geçirdi” dedi.



"Ben yukariya çikip cemaate haber verene kadar sel gelmisti"

Cemaate haber vermek için camiye çiktigi esnada suyun daha da yükseldigini ve cemaatin camide mahsur kaldigini dile getiren Mustafa Çakir ise, "Sel geldiginde bende burada mevlit sonrasi verilecek ikramliklari hazirliyordum, onlari dagitacaktim. Dayimi gördüm, bir anda kosarak geldi ve bana ’Içeriye haber ver, sel geliyor herkes çiksin camiden’ dedi.

Ben yukariya çikip cemaate haber verene kadar sel gelmisti zaten. Arabamiz da caminin önündeydi. Onu kurtarmaya çalisacaktim ancak suyu görünce vazgeçtim, çünkü su çok yükselmisti. Biz camimizin arka tarafindan çikarak kurtulduk. Cemaat ise camide kaldi. Cemaat sonrasinda bölgeye gelen is makinesinin kepçesi ile tahliye edildi" ifadelerini kullandi.

Öte yandan, camide kalp krizi geçiren kadinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA