Deneyap Teknoloji Atölyeleri Basvuru Süresi Uzatildi

Zonguldak Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamaya göre, Deneyap Teknoloji Atölyeleri basvuru süreci uzatildi.

Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi, Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarim ve Üretimden Yapay Zekaya kadar genis bir yelpazede 11 farkli egitim sunuyor. 7 Subat’ta baslayan ve yeni ögrencilerini bekleyen Deneyap Teknoloji Atölyeleri için son basvuru tarihi 25 Mart 2024’e uzatildi.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, gençlerin gelecegin mühendisleri, teknoloji girisimcileri ve liderleri olmalarini hedefliyor. Bu amaçla, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi’nin ortak çalismasiyla hayata geçirilen atölyelerde, bugüne kadar 15 bin 910 ögrenci egitim aldi ve 2 bin 700 ögrenci mezun oldu.

Deneyap Teknoloji Atölyelerine basvurmak isteyen adaylar, E-Sinav, Çevrim Içi Egitim ve Görev Tamamlama, ve Uygulama Sinavi olmak üzere üç asamadan geçiyor. Basvurular www.deneyap.org ve www.t3kys.com adreslerinden yapilabilirken, adaylar basvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebilecek.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde egitim görmek isteyenler için 4. sinif, 5. sinif, 8. sinif, lise hazirlik sinifi ve 9. sinifta okuyan ögrencilerden E-Sinav için basvurular alinacak.
Kaynak: İHA