Depremde Hayatini Kaybeden Esnafin Hatirasini Not Listesinde Yasatiyor

Kahramanmaras’ta 45 yildir çaycilik meslegi ile ugrasan Ahmet Pak, çay dagittigi ve depremde hayatini kaybeden esnaf arkadaslarinin hatirasini deprem öncesi tuttugu listede yasatiyor.

Depremde Hayatini Kaybeden Esnafin Hatirasini Not Listesinde Yasatiyor
Kahramanmaras’ta 6 Subat 2023 tarihinde yasanan depremlerde büyük hasar alan Azerbaycan Bulvari’nda 45 yildir çaycilik yapan Ahmet Pak, deprem sonrasi çay dagittigi birçok esnaf arkadasini kaybetti.

Depremde ölen arkadaslarinin adini yasatmak isteyen yillarin esnafi, deprem öncesi tuttugu çay notlarini atmamaya karar verdi. Depremin üçüncü ayinda geçimini saglamak için tekrardan açtigi is yerinde tuttugu çay notlarini atmayan Pak, aci hatiralarini dükkaninda yasatiyor.

Depremden önce yaklasik 120 esnafa hizmet verdigini, depremden sonra ise bu sayinin 12’ye kadar düstügünü ifade eden Pak, notlara baktikça hayatini kaybeden esnaf arkadaslarini hatirladigini dile getirdi.

“Sözün bittigi yer buralar”

Depremden önce bölgenin hareketli oldugunu ancak simdilerde o hareketliligin kalmadigini aktaran Pak, “Yapacak bir sey yok takdiri ilahi artik. Hepimiz öldük ama bazilarimiz gömüldük. Bazen bakiyorum, bakinca hatirliyorum arkadasin isimlerini ve burada olup baska yerlere gidenler var. Sözün bittigi yer buralar. 120 esnaftan 10-12 tane kaldi, halimize sükrediyoruz o zaman da karnimiz doyuyordu. Depremden önce 10 tane isçimiz vardi hepsi de çalisiyordu, simdi ise isçiden az esnafim vardi. Hareketliydi, bir ugras vardi ama simdi ümit de yok. Gelecege de bakamiyorsun” dedi.



“Hatiralarim canlaniyor”

Dükkaninda yasattigi notlara baktikça hatiralarini hatirladigini ifade eden çayci esnafi Pak, “Hatiralarim canlaniyor, bakiyorum arada Ahmet vardi, Feyzi vardi su kadar çay içerdi diye. Bazen oluyor ki, para almaya gider gibi oluyorum o zaman da duygulaniyorum. Esnaflik burada biraz zor. Bu meslek zor, hem kafan hem beynin her yerin çalisiyor. Kime verdin kimden aldin ve bosu aliyorsun. Dagitirken de bosunu toplarken düsünüyorsun” diye konustu.

Kaynak: İHA