Manavgat Kaymakamligi Yeni Hükümet Konagi'nda

Manavgat Kaymakamligi, Kavakli Mahallesi’nde yapimi tamamlanan Manavgat Yeni Hükümet Konagi’na tasindi. Kaymakamlik bünyesindeki birimler, pazartesi gününden itibaren yeni yerinde hizmet verecek.

Manavgat Kaymakamligi Yeni Hükümet Konagi'nda
Manavgat Kaymakamligi ve Hükümet Konagi’nda hizmet veren birimler, yapimi tamamlanan yeni Hükümet Konagi’na tasindi. Manavgat Kaymakamligi basta olmak üzere Ilçe Nüfus Müdürlügü, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi, Manavgat Kaymakamligi Tüketici Hakem Heyeti Baskanligi ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlügü’nün yani sira Emek Mahallesi’ndeki Manavgat Emniyet Müdürlügü ek hizmet binasinda hizmet veren Göç Idaresi Müdürlügü, 19 Subat Pazartesi gününden itibaren Kavakli Mahallesi Hasan Fehmi Boztepe Caddesi üzerinde eski toptanci hal karsisinda bulunan yeni Hükümet Konagi’nda hizmetlerini sürdürecek.

Manavgat’in en hareketli noktasinda köprübasinda bulunan ve 1950’li yillarda yapilan Hükümet Konagi, bugüne kadar Manavgat Kaymakamliginin yani sira Adliye, Emniyet, Milli Egitim gibi birçok resmi kuruma ev sahipligi yapti.

Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, yeni Hükümet Konagi yerinin Manavgat Belediyesi tarafindan eski binanin oldugu alanin Manavgat Belediyesine devredilmesi ve yesil alan olarak degerlendirilmesi sartiyla verildigini belirterek, “Öncelikle bu yapi 1950’li yillarda yapilmis, fiziki miladini doldurmus ve riskli yapi statüsünde oldugu için acilen yikilmalidir. Üzerine tek bir ticari ünite konulmaksizin modern sehirlerde oldugu gibi tamamen yesil alan olarak degerlendirilmeli, oturma gruplariyla Manavgat halkinin kullanimina açilmalidir” diye konustu.

Kaynak: İHA