Keyfine Düskün 60 Yasindaki Olta Balikçisi Sosyal Medyada Gündem Oldu

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde bulunan derenin ortasina sandalye koyarak olta ile balik avlayan amatör balikçi 60 yasindaki Miraç Yazici sosyal medyada gündem oldu.

Keyfine Düskün 60 Yasindaki Olta Balikçisi Sosyal Medyada Gündem Oldu
Ilçede yasayan Miraç Yazici, 12 yasindan beri olta ile balik tutuyor. En büyük tutkusu olan amatör olta balikçiligi, ayni zamanda gelir kapisi da olmus. Geçtigimiz günlerde denizde bulunan kafeslerden birinin açilmasi sonucunda dereye yayilan somonlari yakalamak için sabah 6’dan aksam 6’ya kadar derede avlaniyor.

Gününün büyük bölümünü çogu zamanin derede geçiren Yazici, ayakta beklemek yerine dereye indirdigi sandalye sayesinde oturarak balik avliyor. Derenin ortasina koydugu sandalyeye oturarak balik avlayan Yazici, bu görüntüsü ile sosyal medyada gündem oldu.

Keyfine düskün olta balikçisi Miraç Yazici, 12 yasindan beri balik tuttugunu söyledi.

Denizde bulunan kafeslerden birinin patlamasi sonucu dereye yayilan somon baliklarinin alabaliklari bitirdigi için sabah 6’dan aksam 6’ya kadar derede balik avladigini belirtti.

Yazici “Deredeki alabaliklari bitirmesin diye sabah 6, aksam 6 balik tutuyorum. Azaldikça köylere dogru çikiyorum. Balik toplanma yeri selalenin üstü. Ben de sandalyemi alip balik avina basliyorum. Gençler kahvelere gidecegine gelsinler balik tutsunlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA