Baskan Sadi Yazici, Tuzla'ya 5 Yillik Projelerini Tanitti

Tuzla Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Tuzla Belediye Baskan Adayi Dr. Sadi Yazici, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasi Tuzla için hayata geçirecegi 55 projeyi genis kapsamli bir toplanti ile tanitti. Yazici, Tuzla’nin Istanbul’un en görkemli merkezi olacagini belirterek, “Herkesin hemfikir oldugu bir gerçek var. Tuzla’nin cazibesi artti. Yasamak için, çalismak için, teknoloji için, bilim için Istanbullularin yeni adresi Tuzla. Bunu birlikte basardik” dedi.

Baskan Sadi Yazici, Tuzla'ya 5 Yillik Projelerini Tanitti
Tuzla Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Adayi Dr. Sadi Yazici, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasi 5 yilda Tuzla için vaat ettigi projelerini genis kapsamli bir toplanti ile tanitti. Toplantida konusan Baskan Yazici, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere AK Parti ve MHP yöneticilerine tesekkür ederek, Tuzla halkinin kendisine gösterdigi destege vurgu yapti.

“550 birbirinden özel proje ile bu günlere ulastik”

Yazici, 20 yildir siyaset yaptigini ve Tuzla’ya hizmet etmeyi gögsünde bir seref nisani olarak tasidigini belirterek, Tuzla’nin Istanbul’un cazibesi en yüksek yasam merkezi haline geldigini söyledi.

Yazici, Tuzla Belediyesi olarak 550 birbirinden özel projeyle Tuzla’nin gelisimine katki sagladiklarini ifade ederek, “Artik burasi eskisi gibi degil, eski Tuzla degil. ‘Artik Tuzla Istanbul’un cazibesi en yüksek yasam merkezidir’ sözümüz ve özgün agirligimiz daha fazla ve daha büyük. Süphesiz bu kolay olmadi. Emek emek ilmek ilmek isledik. 550 birbirinden özel proje ile bu günlere ulastik. Herkesin hemfikir oldugu bir gerçek var. Tuzla’nin cazibesi artti. Yasamak için, çalismak için, teknoloji için, bilim için Istanbullularin yeni adresi Tuzla. Bunu birlikte basardik” dedi.



“Bizim kavgayla isimiz asla olmadi olmayacak, ama hakkimizi da kimseye yedirmeyiz”

Baskan Yazici, yeni dönem projelerini anlattigi toplantida, “Son 2 yilda Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani ile bazi tartismalarimiz oldu. Son iki yilda Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan ile yaptigimiz tartismalarin nedeni tam da budur. Mevcut Büyüksehir Belediye Baskani, Tuzla’nin hedeflerini, yerini tam anlayamadigini düsünüyorum. Tuzla’yi büyüksehir belediyesi yatirimlarindan mahrum etti. Birakin yeni yatirimlari, önceki dönem baslayan yatirimlari bile ihmal etti. Bizim kavgayla isimiz asla olmadi olmayacak, ama hakkimizi da kimseye yedirmeyiz. Tuzla’nin hakkini kimseye yedirmeyecegiz. Bunun için de hep beraber mücadele edecegiz” dedi.

Baskan Sadi Yazici, “Daha önce projeleri tamamlanmis, yatirimina baslanmis isleri israrla takip ettik. Tavsantepe - Tuzla Metrosu, Sebze ve Meyve Hali, Hacet Deresi, Hünkar Çayiri Baglanti Yolu, Aydintepe Sabiha Gökçen Baglanti Yolu, Kamil Abdüs Gölü Çevre Düzenlemesi, Benim Köyüm Benim Çiftligim Projesi, Aritma Tesisi Koku Giderme Ünitesi. Istedigimiz sadece bunlarin yapilmasiydi. Bunlarin Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilmasi Tuzla’nin hakkiydi. Fakat, bize duyarsiz kaldilar, Tuzla’nin yüzüne bakmadilar, isini görmediler, Tuzla’yi küçümsediler. 5 yili böyle tamamladilar. Cumhur Ittifakimizin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sayin Murat Kurum’la görüstüm, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan Tuzla’da baslatilan, mevcut Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan terkedilen isler, Istanbul muradina kavustugunda en öncelikli isleri arasinda yer alacak. En büyük kamu kaynagini kullanan Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimlariyla hedefimize bir adim daha yaklasmis olacagiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi, merkezi hükümet ve Tuzla’da ayni hizmet ve hedef için çalisarak Tuzlamizi daha da iyi noktaya birlikte çikaracagiz. Bizim için yeni dönem baslayacak ve yeni dönemin parlak yildizlarindan biri yine Tuzla olacak” ifadelerini kullandi.

Baskan Yazici’nin yeni dönem vaatleri olarak siraladigi projeler ise su sekilde: "Içmeler ve Aydintepe Mahallelerine egitim ve spor vadisi, Besevler Millet Bahçesi, Sehitler Caddesi Millet Bahçesi, Içmeler Millet Bahçesi, Fuar ve Etkinlik Merkezi, Rüveyda Fuaye ve Davet Salonu, Mahallelerimize 20 yeni park yapacagiz, 40 parki revize edecegiz, Cami Mahallesi’ne Açik Hava Spor Tesisi, Trafik Parki, Kaykay Park, Duyu Park, Organik Ürünler Bahçesi, Ekolojik Park Su Hasadi ve Sifir Atik Egitim Merkezi, Sürdürülebilir Parklar, Mahallelere Geri Dönüsüm Toplama Istasyonu, Sehit Ahmet Köroglu Millet Kiraathanesi, Içmeler Mahallesi’ne 2 Yeni Okul, Içmeler Gençlik ve Kültür Merkezi, Youtube Stüdyosu, Gençler için Etüd Merkezleri, Ortaokul Mesleki Bilgilendirme Merkezi, Mobil Kütüphane, Çinar Parki Bilgi Evi Sanat Merkezi, Tuzla Geneli Revizyon Imar Plani Çalismalari, Sosyal Konut Kentsel Dönüsüm Alanlari, Kavsak Düzenlemeleri, 9 Yeni Prestij Caddeleri, Cadde Aydinlatmalari, Kurban Kesim Yeri, D100 Kuzey-Güney Yeni Yol Baglantisi, Marina - Bayramoglu Baglanti Yolu, Içmeler Agiz Ve Dis Sagligi Hastanesi, Evlerde Fizik Tedavi Hizmeti, Hasta Bakici Hizmeti, Ihtiyaç Sahibi Tüm Engellilere Medikal Ürün Destegi, Çölyak Hastalarina Gida Destegi, Hayvan Barinagi, Aile Üniversitesi, Kadin Girisimcilere Destek, Tuzla Yenilikçi Kadin Kooperatifçilik Destegi, Engelsiz Evler, Görme Engelliler Kütüphanesi, Yeni Evleneceklere Evlilik Paketi, Sitelerde Ücretsiz Spor Dersleri, Özel Çocuklara Binicilik Dersi, Diji Aile / Dijital Egitim, Sifa - Mimar Sinan Fitness Salonu, Tuzla Kahvecisi, Taziye Evleri".
Kaynak: İHA