Hekimler Ve Saglik Çalisanlarindan Israil Zulmüne Karsi Eylem

Malatya’da hekimler ve saglik çalisanlari, Israil terörü, soykirim ve isgaline karsi baslattigi yürüyüs ve eyleminin 8. haftasinda da yasanan insanlik draminin son bulmasini istedi.

Israil’in Filistin topraklarinda isledigi suçlara karsi her hafta sokaklara inen hekim ve saglik çalisanlari, bu hafta da ayni gündem ile gerçeklestirdigi eylemde yasanan zulme dikkat çekti. Malatya’da Inönü Caddesi Doga Cadde önünde bulusan hekim ve saglik çalisanlari ellerindeki pankartlarla birlikte Malatya Park AVM önüne kadar yürüdü.

Israil’in Filistinli Müslümanlara yaptigi zulme tepki gösteren kalabalik attiklari sloganlarla da dünyanin bu vahsete dur demesini istedi. Burada hekimler adina söz alan Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, Israil’in yalnizca Filistin halkina karsi degil, bütün insanliga karsi suç isledigini belirterek, “Nasil ki hiçbir suç cezasiz kalmaz, Israil için de ceza günü hizla yaklasmaktadir. Gündemin dagitilip Filistin’e destegin azaltilmaya çalisiliyor. Gazze halki tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yikima ve katliama karsi direniyor. Uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanin temel ihtiyaçlarindan hiçbirine sahip olmadiklari 91 gün. Saglik hizmetlerine ulasim gibi bizim için paha biçilemez bir hak, oradaki insanlar için ölümden önceki son durak. Bütün bunlara, Israil tarafindan uygulanan teröre ragmen korkmayan ve yilmayan Gazze halkini, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri basindan bir an ayrilmayan Gazzeli saglik çalisanlarini selamliyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, araliksiz çalismaya, uykusuz kalmaya alisiktir. Ancak hastalarina yardim edememeye, onlari çaresizce ölüme birakmaya asla alisik degildir” dedi.

Gazzeli saglik çalisanlariyla birlikte çalismaya ve oralarda kurulacak hastane ve saglik tesislerinde görev almaya hazir olduklarini da ifade eden Özkan, “Bununla birlikte Israil tarafindan tutuklanan ve türlü iskencelere maruz birakilan 54’ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir sekilde kavusmalari için, yikilan hastanelerin yeniden yapilmasi, güvenli bir sekilde islev görebilmesi için gereken bütün çalismalarin yapilmasini talep ediyoruz. Tutuklanan hekimlerin ve yikilan hastanelerin isimlerini basin kuruluslariyla paylastik ve süreci takip ediyoruz. Meslektaslarimiz özgür, hastanelerimiz güvenli olana kadar durmayacagiz” seklinde konustu.

Her hafta beyaz önlükleri ile sessizce yürüyerek bagirdiklarini da belirten Özkan, “Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptigi yanina kalmadigi gibi senin de yaptiklarin yanina kalmayacak Israil. Sen kaybedeceksin, insanlik kazanacak, Filistin halki kazanacak, beyaz önlüklerini soykirima karsi duvar olarak örenler kazanacak, yiktigin hastanelerin içinde bütün insanligin hayatini kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaslarimiz kazanacak. Insanlik disi bütün eylemlerden kurtulmak için verdigimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdürecegiz. Bu minvalde tüm hekimleri, saglik çalisanlarini ve bütün vicdan sahibi insanlari harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüste yer alarak zulme karsi durmak adina Sessiz Yürüyüs kervanimizda ses olmaya davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA