ABD Açiklamasi 'Kuzey Kore, Rusya'ya Balistik Füze Tedarik Etti'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Kuzey Kore’nin Rusya’ya balistik füze ve füze rampalari tedarik ettigini belirterek, Rusya’nin 30 Aralik’ta Kuzey Kore tarafindan tedarik edilen füzelerden en az birini Ukrayna’ya firlattigini açikladi.

ABD Açiklamasi 'Kuzey Kore, Rusya'ya Balistik Füze Tedarik Etti'
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari Subat 2022’den bu yana devam ederken ABD, Kuzey Kore’nin Rusya’ya balistik füze tedarik ettigini açikladi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Kuzey Kore’nin Rusya’ya balistik füze ve füze rampalari tedarik ettigini belirterek, söz konusu füzelerin Rusya’nin Ukrayna’ya düzenledigi son saldirilarda kullanildigini aktardi.

Söz konusu gelismenin önemli ve endise verici oldugunu ifade eden Kirby, Rusya’nin 30 Aralik’ta Kuzey Kore tarafindan tedarik edilen füzelerden en az birini Ukrayna’ya firlattigini ve füzenin Zaporijya bölgesine düstügünü belirtti.

Kirby, Rusya’nin daha sonra 2 Ocak’ta düzenledigi hava saldirisinda Ukrayna’ya "çok sayida" balistik füze firlattigini aktardi.

ABD ve müttefiklerinin, söz konusu füze tedarikinin Kuzey Kore’ye yönelik BM yaptirimlarinin ihlali anlamina geldigi için konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne tasiyacaklarini söyleyen Kirby, Rusya’nin ayrica müttefiki Iran’dan füze satin alma niyetinde oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA