Gürcü Karasularindan Türk Karasularina Giren Hamsi Balikçilarin Yüzünü Güldürdü

Bir süredir Gürcistan karasularinda bulunan hamsi Türk karasularina girince Hopali balikçilarin yüzü güldü. Tonlarca hamsi ile limana dönen balikçilar, sezonun son büyük hamsi avini gerçeklestirdikleri için mutlu oldugunu söyledi.

Gürcü Karasularindan Türk Karasularina Giren Hamsi Balikçilarin Yüzünü Güldürdü
Bereketli geçen hamsi avi sezonu sonuna dogru Bati, Orta ve Dogu Karadeniz kiyilarindan ilerleyerek Gürcistan’a geçen hamsi bugünlerde tekrar Türk karasularina dönüs yapti. Avlanma gerçeklestiren teknecilerin bir kez daha bolluk yasadi. Meslegin zorlugu ile mücadele eden balikçilar teknenin dolmasi ile bütün stresin ortadan kalktigini dile getirerek müsterilere taze hamsi satmanin memnuniyetini yasadiklarini söylediler.

Son bir ay içinde birkaç kez hamsinin Gürcistan’dan geri döndügünü ifade eden tekne Kaptani Vedat Soylu "22 kisilik çalisma arkadasimla hamsi sezonunun sonuna yaklastik. Bu yil hamsi sezonu bereketli geçti. Sezonun sonuna dogru hamside azalma vardi. Son bir haftadir ise Gürcistan’dan sularimiza geri döndü, yüzlerimizi güldürdü” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA