Konya'da Sobadan Sizan Gazdan Hayatini Kaybedenlerin Sayisi 3'E Yükseldi

Konya’da 7 yasindaki çocugun sobadan sizan gazdan zehirlenerek hayatini kaybettigi olayda bir aci haber daha geldi. Hastanede tedavisi devam eden 2 ve 5 yasindaki kardesler de hayatini kaybetti.

Konya'da Sobadan Sizan Gazdan Hayatini Kaybedenlerin Sayisi 3'E Yükseldi
Olay, önceki gün saat 15.30 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi Ihsaniye Mahallesi Ertugrul Sokak’ta bulunan 4 katli bir apartmanin 1. katinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, dairede yasayan Suriye uyruklu aileden haber alamayan komsulari bir yakinlarini aradi. Bunun üzerine eve gelen ailenin yakini, kapiyi açtiginda Suruk A. (20), Fatima T. (64), A.E.M. (30), 2 yasindaki Fatma Zehra Acuz, 5 yasindaki Zekeriya Acuz ve 7 yasindaki Adnan Acuz’u hareketsiz vaziyette buldu. Ihbar üzerine adrese saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese gelen ekiplerin yaptigi ilk kontrolde ailenin sobadan sizan karbonmonoksit gazindan zehirlendigi tespit edildi. Aile fertleri ambulanslarla hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Durumu agir olan Fatma Zehra Acuz kaldirildigi Konya Numune Hastanesinde kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Olaydan 2 gün sonra Konya Sehir Hastanesinde tedavisi devam eden 5 yasindaki Zekeriya Acuz ile 7 yasindaki Adnan Acuz da yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatlarini kaybetti.

Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Kaynak: İHA