ABB Baskani Yavas Açiklamasi 'En Çilgin Projemiz Kente Getirdigimiz Adalet Duygusu'

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskani Mansur Yavas, “Köprüler yaptik, yollar açtik, yeni tesisler kazandirdik ancak en büyük projemiz baskentte olusturdugumuz bereket, saglik ve huzur ortami oldu. En çilgin projemiz kente getirdigimiz adalet, kardeslik ve güven duygusu oldu" dedi.

ABB Baskani Yavas Açiklamasi 'En Çilgin Projemiz Kente Getirdigimiz Adalet Duygusu'
Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, 5 yillik görev süresinde hayata geçirdigi projelerini “5 Yilin Projeleri Tanitim ve Bilgilendirme Toplantisi”nda anlatti. Atatürk Spor ve Sergi Sarayi’ndaki toplantiya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, partinin üyeleri ve vatandaslar katildi.

Yavas, yaptigi konusmada Ankara’nin yönetim anlayisinda büyük bir zihniyet degisikligi gerçeklestirdiklerini belirterek, “Seffaf, katilimci, hesap verebilir bir yönetim anlayisini hakim kildik. Köprüler yaptik, yollar açtik, yeni tesisler kazandirdik ancak en büyük projemiz baskentte olusturdugumuz bereket, saglik ve huzur ortami oldu. En çilgin projemiz kente getirdigimiz adalet, kardeslik ve güven duygusu oldu” ifadelerini kullandi.

“Korkacak hiçbir seyimiz yok”

Son bes yilda 4 binden fazla ihaleyi internette canli yayinladiklarina dikkati çeken Yavas, “Internet sitemizde tüm mali raporlar ile Sayistay raporlarini yayinliyoruz. Korkacak hiçbir seyimiz yok. Bitirdigimiz projelerin üzerine maliyetlerini pankartla asip halkla paylasiyoruz, her firsatta da hesap veriyoruz. Halkin parasi bereketleniyor. Yandaslara degil, hak edene is veriliyor” ifadesini kullandi.

“Ankara halkini kaziklamiyoruz”

2013 yilinda ABB bütçesinin 2 milyar 20 milyon dolar oldugunu hatirlatan Yavas, su an bütçelerinin 1 milyar 147 milyon dolar oldugunu ifade ederek, “Hep ekonomik sikintinin etkisi var. Ankara halkini kaziklamiyoruz. Halka suyu ve otobüs biletini en uygun fiyattan veriyoruz. Dolayisiyla gelirlerimiz düsüyor. Pandemi döneminde esnaftan kira almadik, ceza kesmedik. Bugün ortaya çikanlar pandemi döneminde 8 bine yakin esnafa ceza kesmistir. Cebine bir kurus girmeyen esnafa. Gelirimiz 10 yilda yari yariya azaldi” diye konustu.



“Çok az susuz köyümüz kaldi”

Ankara’nin köylerindeki açiktan akan lagim sorununun büyük bir bölümünü çözdüklerini dile getiren Yavas, sunlari kaydetti:

“5 yilda 171 köyde açiktan akan kanalizasyon sorununu çözdük. 61 köyde ise çalismalarimiz devam ediyor. Evde birkaç saat suyunuz kesildigi zaman nasil tedirgin olursunuz, ne zaman gelecek diye. Adeta hayat durur. Simdi de bunun 25 ve 30 yildir devam ettigini düsünün. Köylerimizin ve mahallelerimizin çogunda su yok. Tasimayla geliyor. Ankara’da göreve geldigimizde yüzlerce köye tasinan su tankeri isi bitti. Çok az susuz köyümüz kaldi. Cumhuriyetin baskentinde bazi mahallelere 10 yildir tankerle su götürülüyordu.”

“13 bin ögrencimizi ücretsiz bir sekilde agirladik”

Ankara’ya sehir disindan gelen ögrencilerin yurt problemini otel ve pansiyon kiralayarak çözmeye çalistiklarini anlatan ABB Baskani Yavas, söyle konustu:

“Baskente gönderen ailelere dedik ki ‘Evlatlariniz sadece sizin degil sonuçta bu vatanin evladi. Biz onlara anneli ve babalik yapariz. Onlari egitimlerinden mahrum etmeyecegiz’. Bugüne kadar 13 bin ögrencimizi ücretsiz bir sekilde agirladik. Su ana kadar bine yakin ögrenciyi de agirlamaya devam ediyoruz. Bin 200 civarinda depremzedeyi de agirlamaya devam ediyoruz.”

CHP Genel Baskani Özgür Özel ise yaptigi konusmada, “Ankara’ya emek emek hizmet eden, alninin terini Ankara’nin sokaklarina akitan, pandemide ‘Ben buradayim deyip’ yalniz birakmayan, yoksullara maddi yardim yapan, kursaklarindan et geçmesini saglayan, tencereyi kaynatan, hem de evlerini isitan Mansur Yavas ile ne kadar gurur duysak azdir” dedi.

Program, hatira fotografi çekilmesi ile zona erdi.
Kaynak: İHA