Mersin Sehir Tiyatrosu 'Ben Mimar Sinan' Oyunuyla Çocuklara Ulasmaya Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligina bagli Sehir Tiyatrosu, ‘Ben Mimar Sinan’ oyunuyla Tarsus Istemihan Talay Ortaokulu ögrencileriyle bulustu.

Mersin Sehir Tiyatrosu 'Ben Mimar Sinan' Oyunuyla Çocuklara Ulasmaya Devam Ediyor
Istemihan Talay Ortaokulu ile birlikte ‘Ben Mimar Sinan’ oyununu 30. kez sahneleyen ekip, İçel’in ve Türkiye’nin her yaninda çocuklarin Mimar Sinan’i tanimasi ve örnek almasi için çalismalarini sürdürüyor.

Oyunun Mimar Sinan’in 3 büyük eserini konu aldigini belirten Sehir Tiyatrosu oyuncusu Mahir Okdemir, “Bu oyunda Mimar Sinan’i sahnede canlandirarak, çocuklarin Mimar Sinan’dan feyz almalarini, onun bir tarihi kisilik olarak örnek olmasini saglamak amaciyla buradayiz” dedi.

Basladigi günden itibaren 30 kez sahneye çiktigini kaydeden Okdemir, “30 oyun çok güzel geçti. Çocuklar özellikle çok ilgililerdi. Ögretmenlerden de çok güzel geri dönüs aldim. Özellikle bize tesekkür ettiler, böyle bir tarihi karakteri canlandirdigimiz için. Burada sahne arkasinda onlarca arkadasimiz var, kocaman bir ekip isi bu. Tek basina sahnede ben olsam bile onlarin yardimlari olmadan bu oyun sahnelenemezdi” seklinde konustu.

“Türkçe konusulan her yerde seyirciye ulasmali”

Oyunun Türkiye’nin her yaninda oynanmasini diledigini belirten Okdemir, “Hatta Türkçe konusan bütün uluslarin da izleyebilecegi kadar seyirciye ulasmasini isterim. Sadece İçel’deki çocuklar degil bence tüm Türkiye’deki çocuklar Mimar Sinan’in nasil bir tarihi karakter oldugunu ögrenmeli, ondan örnek almali, feyz almali” diye konustu.

Mimar Sinan’i canlandirmaktan büyük bir gurur ve onur duydugunu belirten Okdemir, “Yasadigi o süreci sahnede canlandirmak ki, sadece 45 dakikaya sigdiriyoruz bunu. 98 yillik yasamdan bahsediyorsak eger sadece 45 dakika hiçbir sey. Ama yaptigi eserler zaten ortada, biz de elimizden geldigince onun ruhunu yasayarak çocuklarla bulusturmaya, kaynastirmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Çocuklar Mimar Sinan’i feyz alsin”

Çocuklara tavsiyelerde bulunan Okdemir, “Sadece bir tarihi karakter olarak bakmasalar, yaptiklarinin bugünlere kadar geldiklerini görseler bence çok önemli olur. Bundan 500 yil önce yaptigi bir cami, onca depreme, sarsintiya, talihsizlige ve hava sartlarina ragmen hala dimdik, sapasaglam. 500 yil sonra bile halkin hizmetinde. Buradan bile örnek alabilir çocuklar. Yarin mühendis olduklarinda onlar da 500 yil sonraya tasinabilecek binalar ve eserler yapabilirler. Yakin zamanda yasadigimiz deprem felaketinden sonra sanirim hepimizin ihtiyaci olan budur” dedi.

Kaynak: İHA